Alpi Blog
Image default
Entertainment

Je video’s delen op TikTok; doen of niet?

Ben je minimaal 13 jaar en vind je het te gek om je eigen muziekvideo’s op te nemen? Of je talent nu dansen, zingen of playbacken is, op TikTok kun je al je eigen creaties delen met de rest van de wereld. De app telt meer dan 100 miljoen gebruikers en iedere dag worden er zo’n 10 miljoen video’s gepost. Het klinkt allemaal heel leuk en interessant, maar er zit ook een keerzijde aan TikTok. We leggen je graag uit hoe dat precies in elkaar steekt. Daarna is het de keuze aan jou en je kind om te bepalen of het delen van eigen video’s op TikTok een ‘go’ of een ‘no’ is.

 

Wat zijn de voordelen aan TikTok?

TikTok is een socialmediaplatform, net als Snapchat, Facebook en Instagram. Toch onderscheidt het zich doordat het alleen gericht is op het delen van muziekvideo’s. Kinderen kunnen hun eigen video’s opnemen, bewerken en delen met de rest van de wereld. Vervolgens is het aan andere gebruikers om te laten zien hoe leuk zij de video vinden. Dat kan door middel van Likes en reacties. Jongeren met een laag zelfbeeld kunnen op deze manier een enorme boost in hun zelfvertrouwen krijgen, wanneer zij merken hoe tof andere jongeren hen vinden.

En hoe zit het met de risico’s?

Heb je geen privé-account, dan is het ook voor onbekenden mogelijk om jouw video’s te bekijken en te delen. Hoewel de app bedoeld is voor jongeren, is de minimale leeftijd voor een account gemakkelijk te omzeilen. Zo ook voor mensen die veel ouder zijn en de video’s voor andere doeleinden willen bekijken en gebruiken. Het is daarom belangrijk om het account privé te maken en alleen zichtbaar te maken voor vrienden en mensen die jou met jouw toestemming volgen. Eerder moest TikTok een torenhoge boete betalen in een Amerikaanse rechtszaak over kinderprivacy, omdat het zonder toestemming van ouders allerlei privégegevens verzamelde van kinderen wereldwijd.

 

Tiktok views & Tiktok volgers

Op het videokanaal kun je uiteraard video’s plaatsen. Wanneer mensen de video’s bekijken dan loopt de teller van het aantal kijkers op, net als bij Youtube het geval is. Het aantal kijkers wordt uitgedrukt in ‘views’ of ‘plays’. Het doel van veel Tiktokgebruikers is dat de video vaak bekeken wordt, maar wat ze nog belangrijker vinden is dat mensen de video ook leuk vinden.

 

Hartjes zijn likes

Het leuk vinden van een video kun je doen door op het hartje te klikken. In social media termen wordt dit ook wel likes genoemd. Een like wil zeggen dat mensen genoten hebben van je video, en je met een hartje belonen. Een meerwaarde heeft het ook voor de vindbaarheid, want video’s met veel likes worden namelijk sneller getoond in de zoekresultaten van Tiktok. 

 

Grote fansbase (volgers)

Tot slot wil iedere Tiktokgebruiker een grote fanbase hebben. Dit wordt fans of volgers genoemd. Wanneer je veel fans of volgers hebt, dan is de kans groot dat zij iedere video die jij plaatst gaan liken, en dat is goed voor je imago, populariteit, en vindbaarheid.

 

Volgers en views

Je wilt dus veel volgers hebben zodat je video’s automatisch al veel bekeken wordt. Tegenwoordig kun je al heel eenvoudig Tiktok volgers kopen bij een social media webshop die hierin gespecialiseerd is. Dit zelfde geldt voor Tiktok views, want ook die kun je kopen, net als de likes. Views voor Tik tok kopen kan een heel goed idee zijn!

Zodoende kun je zelf je eigen video’s boosten en je zelf iets populairder maken zodat het makkelijker wordt om ook onder de aandacht te komen bij andere mensen. Oja… wil je live met je kanaal, dan heb je op z’n minst 1000 volgers nodig. Nog een reden dus om Tiktok volgers te kopen.

 

Kortom, wil je populair worden, en daarbij ook echt gevonden worden? Dan moet je een beetje investeren in je Tik Tok kanaal. Met het aankopen van views, likes, of volgers kun je jouw kanaal eenvoudig boosten en meer publiek bereiken. Het werkt razendsnel en je ziet binnen zeer korte tijd al groot resultaat. Omdat de kosten heel laag zijn om dit te doen kun je het gerust eens uitproberen. Voor een paar euro kun je al een boost bestellen. Dit maakt het social media platform nog veel leuker!