Alpi Blog
Image default
Energie

Waarom een fijnstofmeter onmisbaar is voor uw bedrijf

Bent u op zoek naar een fijnstofmeter voor uw bedrijf? Dan moet u bij deze expert op vlak van meet- en regelapparatuur zijn! Velek is de verdeler van het innovatieve S+S Regeltechnik en biedt kwaliteitsvolle producten aan die hun werk écht goed doen. Op die manier weet u zeker dat u investeert in een kwaliteitsvolle fijnstofmeter. Maar wat doet zo’n metertje eigenlijk en waarom is het belangrijk? Lees snel verder om het te ontdekken!

De voordelen van een fijnstofmeter

Fijnstof, het is een woord dat steeds vaker vermeld wordt in het nieuws en het dagelijkse leven. het zijn kleine deeltjes die bestaan uit zwaveldioxide, ammoniak, stikstofoxiden, koolstofverbindingen en elementair koolstof. Deze komen vrij in de lucht die we inademen tijdens verbrandingsprocessen, door uitlaatgassen en andere industrieën. Denk maar aan hoe moeilijk het is om door roet en smog te wandelen en gewoon te blijven ademen. Een teveel aan fijnstof inademen kan tot serieuze problemen leiden, van astma en hoesten tot COPD en longkanker. Het is daarom absoluut geen overbodige luxe om een fijnstofmeter in uw bedrijf te hangen, zeker wanneer u in een industriegebied of havenpark werkt. Door deze te koppelen aan een filter in de HVAC-installatie, filtert u het fijnstof meteen uit de lucht vooraleer deze binnen wordt geblazen door de airco. Dat is heel wat gezonder voor uw werknemers en uzelf! De meter kan ook meteen aangeven wanneer de filter vervangen moet worden, want dan komt er natuurlijk weer te veel fijnstof binnen. Deze vorm van meet- en regelapparatuur is ook handig in eigen huis wanneer u dicht bij een snelweg of industrieterrein woont.

Adem enkel gezonde lucht in

Door de juiste fijnstofmeter te installeren, geniet u op het werk of thuis van een optimale luchttoevoer met gezonde lucht. Bent u overtuigd of wenst u meer informatie over de andere meet- en regelapparatuur die u baat kunnen brengen? Bezoek dan de website van deze expert en krijg het beste advies mogelijk.

https://velek.be/meet-en-regelapparatuur/