Alpi Blog
Image default
Dienstverlening

Nuttige Tips voor De Behandeling van Depressie en Spanning

Iedereen wilt graag gelukkig zijn en we willen niet constant in angst en zorgen leven. Er zijn echter tijden wanneer spanning onvermijdelijk lijkt en dit zorgt meestal voor de angst. Soms leiden teveel zorgen en spanning tot chronische angst en het maakt het leven miserabel. Experten noemen angst de “stille moordenaar” wanneer het niet behandeld wordt.

Vele patiënten beginnen met zichzelf op verschillende manieren pijn te doen, bijvoorbeeld door zichzelf te snijden ofgeneesmiddelen te nemen, wat eigenlijk niet alleen een wanhopige reactie is en het zal de patiënt niet helpen. In hele ernstige gevallen maken angstaanvallen het leven te moeilijk voor de patiënt en hij of zij vindt het onmogelijk om het dagelijkse leven door te komen. Dus helpt het om een behandeling voor angst te vinden zodat je een miserabel leven kunt vermijden. 

De eerste stap is bewust worden van je eigen stemmingswisselingen. Zelfs voordat je begint te zoeken naar een behandeling voor de angst moet je eerst weten wat de kernoorzaken zijn en wat eigenlijk echt je angst veroorzaakt. Zo kun je begrijpen hoe je stemmingswisselingen veroorzaakt worden en word je meer bewust hoe je met bepaalde situaties om moet gaan.

Soms is het zeer lastig om een conclusie te trekken wanneer je lijdt onder angststoornissen. Je kunt echter altijd een stukje papier gebruiken om je gedachtes op te schrijven, en dit zijn precies de kernoorzaken van de emoties die je nu voelt. Probeer exact uit te vogelen wat alle dingen in je leven zijn die op dit moment niet werken en dat is de precieze reden waarom je je de hele tijd zorgen maakt.

Het helpt ook wanneer je de dingen identificeert die je depressief maken. Probeer in lichamelijke activiteiten te duiken waarvan je geniet, om je problemen te overwinnen – je kunt gaan zwemmen, hardlopen, tennis spelen, rollerskaten of gewoon een beetje fietsen.

Elk lichaamsbeweging is goed en er zijn ontelbare mogelijkheden. Het ergste wat je kunt doen wanneer je een slachtoffer bent van de angst is jezelf in je kamer isoleren en alle sociale contact verbreken.

Het helpt ook om een psycholoog te bezoeken wanneer je denkt dat niet weet hoe je de situatie zelf kunt meesteren.

 Persoonlijk advies van psycholoog in Groningen

https://www.depsycholoog.nl/groningen