Alpi Blog
Image default
Bedrijven

Welke rolsteiger moet ik kopen?

Een nieuwe of gebruikte rolsteiger kopen is iets wat iedereen die hoogtewerk uitvoert wel een keer gedaan heeft of nog gaat doen. Uiteraard is het dan van groot belang om een sterke en passende rolsteiger te kopen. Koop hier een skywork steiger van Rolsteiger.net. Maar hoe bepaal je nu welke steiger geschikt is voor jouw werkzaamheden? Hieronder vind je de belangrijkste focuspunten bij het kiezen van een geschikte steiger.

Zorg dat je de juiste steigerhouten weet

Per rolsteiger kan de werkhoogte verschillen. Uiteraard is het van belang om een steiger te kopen, die je goed kunt gebruiken voor de hoogte of hoogtes waarop je werkt. Ben je regelmatig aan het werk op verschillende hoogtes, dan is het slim om een flexibele steiger aan te schaffen die je goed verstellen kan.

 

Houd er bij de hoogte van een te kopen steiger rekening mee, dat er een onderscheid 8s  tussen werkhoogte en platformhoogte. De platformhoogte is de afstand van de grond tot het platform waar je op staat. Hier wordt 1.80 m bij opgeteld om op de werkhoogte te komen. Kijk dus goed in de specificaties welke hoogte er vermeld wordt.

Het soort steiger

Natuurlijk is het ook belangrijk om te bepalen welke steigersoort je nodig hebt. Ga je aan de gevels werken, heb je de steiger nodig om dakpannen op te leggen, of alleen voor schilderwerk? En wil je een verplaatsbare rolsteiger met sterke wielen, of een vaststaande gevelsteiger die in de muur wordt vastgeschroefd. Wil je binnen aan het werk op relatief lage hoogte, dan kun je het beste kiezen voor een zogeheten kamersteiger. dit zijn kleine, wendbare steigers die vaak zo, 1.80m tot 4 m

Huren of kopen: wat is het verstandigste?

Natuurlijk kun je een rolsteiger kopen als je deze voor werkzaamheden nodig hebt. Maar ook het huren van een rolsteiger of vaste steiger is een mogelijkheid. Huren is met name aan te raden, als je maar eenmalig een steiger nodig hebt, bijvoorbeeld voor een kortdurende verbouwing, huren is dan voordeliger en gemakkelijker dan kopen. De steiger wordt.bij huur, indien wenselijk, ook voor je opgebouwd en afgebroken. Heb je geregeld een werkatelier nodig? Dan kun je natuurlijk het beste een goede steiger voor jezelf aanschaffen. Kies wel voor kwaliteit.