Alpi Blog
Image default
Bedrijven

vacature schuldhulpverlening

 

Vacature schuldhulpverlener gemeente

Wat ga je doen als schuldhulpverlener? Als schuldhulpverlener adviseer je mensen die met een ondersteuningsvraag komen rondom financiële problemen. Je maakt een situatieschets van de huidige schulden en stelt een plan van aanpak op om deze schulden op te lossen. Je zorgt ervoor dat dit plan van aanpak wordt uitgevoerd en staat erop toe dat de schuldverlening goed wordt georganiseerd.

 

Je helpt de klant om de schulden te verlagen en blijft de situatie van de klant in kaart brengen. Je zorgt voor een juiste samenwerking met meerdere instanties om de hulpverlening zo goed mogelijk te organiseren voor de klant. Ook help je de klant om verdere problemen in de toekomst te voorkomen. Je organiseert cursussen, workshops en andere mogelijkheden om de klant te informeren. Het is belangrijk dat je een vertrouwensband kan opbouwen met de klant en voldoende ruimte en keuzevrijheid inzet maar de klant ook de juiste kant op weet te bewegen.

 

Trainee WMO

Als schuldhulpverlener heb je met verschillende zaken te maken. Ten eerste met de klant die een financiële hulpvraag heeft. Maar daarnaast heb je ook te maken met verschillende instanties en de wet en regelgeving. Omdat je als schuldhulpverlener werkt vanuit de WMO is het noodzakelijk om hier veel kennis van te hebben. Omdat we het belangrijk vinden met professionals te werken hebben we met de gemeente een traineeship opgezet.

 

Neem je deel aan dit traineeship dan helpen we je met het opdoen van de juiste kennis en ga je daarnaast ook nog eens praktijkervaring opdoen met onze klanten. Hierdoor werken we alleen maar met geschoolde schuldhulpverleners die voldoen over de juiste kennis en ervaring. Ben je nog op zoek naar een veelzijdige functie waar geen dag hetzelfde is? Wil je klanten helpen met het oplossen van financiële problemen en werk je graag samen in een multifunctioneel team.

 

Richt jij je graag op diverse werkzaamheden, ben je zelfstandig, analytisch en communicatief sterk? Ben je daarnaast ook nog eens sociaal, bouw je makkelijk een vertrouwensband op en ben je loyaal? Neem dan vandaag nog contact met ons op zodat we snel met elkaar kennismaken. Of reageer op de vacature schuldhulpverlening in gemeente.

 

https://professionalpartners.nl/