Alpi Blog
Image default
Bedrijven

Duurzaam wonen: Hoe op te pakken?

Er zijn ontelbaar veel manieren om duurzamer te wonen. Wij van Hollandse Duurzaamheid helpen je hier graag bij en pikken er de belangrijkste tips uit, zodat jij een groot verschil kunt maken in de verduurzaming van je woning en zo je steentje bijdraagt aan een beter klimaat. 

De woning verduurzamen

Wanneer je een grote ruimte moet opwarmen, kost dit vanzelfsprekend meer energie omdat het oppervlakte groter is en daarmee meer kracht kost voor een verwarming om de gehele kamer op te warmen. Door kleinere woonruimtes aan te houden, voorkom je dit probleem en kan de kachel eerder teruggezet worden. Ook kun je onnodige kamers tussenin voorkomen en juiste de warme kamers met elkaar verbinden, waar dus veel in geleefd wordt. Ook is isolatie erg belangrijk. Dan hebben we het niet alleen over dakisolatie, maar ook over de beglazing. Isoleren hoeft tevens nooit zo veel te kosten en levert ook voor uw eigen portemonnee meer op doordat er minder gestookt hoeft te worden met de verwarming. Welke verwarmingsketel hebben jullie in huis? Een ketel met het juiste verbrandingsrendement is beter voor het milieu dan een zonder. Wanneer u voor nieuwbouw kiest, kunt u altijd met de aannemer overleggen wat de mogelijkheden zijn tot het gebruiken van duurzame materialen. Dit kan een drastisch verschil geven! Er zijn verschillende labels, zoals Natureplus, die hierop letten bij producten. 

Het hergebruiken van regenwater

Nog een leuke manier om te verduurzamen, is door regenwater op te vangen in een put. Dit water kunt u middels een systeem weer opnieuw gebruiken bij verschillende dagelijkse bezigheden. Dit bespaart tevens geld op uw waterrekening. 

Wilt u uw steentje bijdragen aan een groener klimaat? Wij bij Hollandse Duurzaamheid ook! Op onze website staan nog veel meer tips hoe u voor een beter milieu kunt zorgen. Denk hierbij ook aan vervoersmiddelen of gezonder en milieuvriendelijker eten.