Alpi Blog
Image default
Bedrijven

Hoe bouw je een eigen bus om tot camper?

Steeds meer mensen zijn tijdens de COVID-19-crisis in een camper gaan wonen. Zo konden ze tijdens het thuiswerken genieten van prachtige uitzichten, nieuwe ervaringen en landschappen. Heb jij recentelijk een mooie camper op de kop tikt die je kunt ombouwen tot woonruimte? Dan is de kans groot dat jij in de nabije toekomst een hoop gereedschap nodig  hebt. Koop je dit erbij of kies je ervoor om dit elektrische handgereedschap te huren?

Begin met strippen

Hoo! Rustig aan… Houd alsjeblieft al je kleding aan. We bedoelen natuurlijk het strippen van de binnenkant van de bus. We moeten namelijk een hoop isolatiemateriaal bevestigen. Je kunt op YouTube tal van uitlegvideo’s vinden over het bevestigen van isolatiemateriaal en welk materiaal je het beste kunt gebruiken. Belangrijk is dat je de binnenkant van de camperbus goed schoonmaakt en de isolatie van hoge kwaliteit is. Zo heb je minder last van geluid en zorg je dat de warmte binnen of juist buiten de bus blijft.

Een innovatief design

Je kunt bij enkele professionals advies vragen over de inrichting van de bus. Belangrijk is wel om te weten wat je wilt hebben. Wil je bijvoorbeeld in je bus kunnen douchen en naar de wc gaan, of gebruik je hier een sportschool of universiteit voor? Wanneer je bus niet beschikt over een douche of wc bespaart dit namelijk een hoop ruimte. Je kunt je keuken iets groter maken of er misschien wel een beeldscherm hangen wat je kunt gebruiken voor Netflix.

Gereedschap kopen of huren?

Huren en kopen hebben beiden voor- en nadelen. Wanneer je ervoor kiest om gereedschappen te kopen, kun je ze natuurlijk vaker gebruiken. Maar als je iets huurt, hoef je het materiaal niet te onderhouden en op te slaan. Zeker in een camperbus heb je maar beperkt de ruimte. In dat geval is het verstandig om groter materieel te huren. Maar wij adviseren je wel om iets van een gereedschapskist in je camperbus te vervoeren. Zo kun je in ieder geval zelf een band verwisselen of iets dergelijks.