Alpi Blog
Image default
Bedrijven

Hoe belangrijk is je tennisoutfit?

Je begint net met tennis en vraagt je af of je nu al meteen grote investeringen zou doen in je outfit of dat je beter nog wat wacht, want wie weet heb je over een maandje al geen zin meer. We geven je enkele basistips en later tips per kledingstuk.

Je kleding moet comfortabel en niet te strak zitten, je moet vrij kunnen bewegen in je kleding. Probeer ook 100 % katoen te vermijden zodat je kleding kan ademen. Je wilt ook dat het transpiratievocht goed afgevoerd wordt zodat je lichaamstemperatuur op een constant niveau blijft. Bij regelmatig buiten tennissen is het ook aangeraden om een tennisjack te kopen dat wind- en regendicht is. Als laatste basistip: was je tenniskleding zo snel mogelijk na gebruik

Tennisschoenen

Als je niet weet wat je als eerste moet aanschaffen voor je tennisoutfit, dan zijn het zeker k swiss tennisschoenen. Het is een schoen met comfort, goede grip, flexibiliteit, stabiliteit en schokdemping.

Bij het aankopen van een tennisschoen moet je ook rekening houden op welke ondergrond je vaak speelt. Elke ondergrond heeft zijn eigen bijpassende profiel.

Tennisracket

In tennisrackets zit een groot verschil, wanneer je een goed tennisracket koopt ligt die lekker in de hand en is die ook afgestemd op jouw lichaamsbouw. Bij de aanschaf van een tennisracket kan je rekening houden met het materiaal, het gewicht, de bladgrootte, de lengte en gripmaat en uiteindelijk ook de stijfheid van het racket.

Het materiaal bepaalt ook al voor een groot deel de prijs van jouw racket. De goedkope tennisrackets bestaan uit aluminium terwijl als je op wedstrijdniveau speelt zijn de tennisrackets van graphite, keviar of carbon.

Om te kijken naar welke stijfheid je wilt van je racket verschilt vooral van de manier van spelen. Als je graag meer power hebt kies je voor een stijver racket, terwijl als je liever meer controle en feeling hebt kies je voor een soepeler racket.

Een tennisracket kopen kan bij KCTennis.nl

https://www.kctennis.nl/