Alpi Blog
Image default
Bedrijven

Handige tips voor jouw uitwisseling in Engeland

Ben jij tussen de 15 en 19 jaar en wil je een opleiding volgen aan een echte Engelse High School? Als je op zoek bent naar een nieuw avontuur en als je een kijkje wilt nemen in het Engelse schoolleven, dan is dit echt wat voor jou! Je draait een heel schooljaar mee, maar kunt er ook voor kiezen om twee jaar een opleiding te volgen. Als afsluiting hiervan krijg je een Britse High School diploma. Engeland is een rijk land op gebied van geschiedenis. In de weekenden en na school kan je allerlei bezienswaardigheden bezoeken en zo meer te weten komen over dit land.

Talenten ontwikkelen

Aan een Engelse High School is het onderwijsniveau erg hoog. Op school is het belangrijk dat je flexibel bent en je wordt aangemoedigd om iets met je talenten te doen. Er zijn verschillende vakken die je tegen kan komen welke je in Nederland niet tegenkomt, zoals textiel design, astronomie en muziek- en filmproductie. Er zijn ook reguliere vakken waar je voor kan kiezen. In Engeland ga je van 9 tot 16 uur naar school. Veel leerlingen nemen zelf lunch mee van huis, ook is er vaak de mogelijkheid iets te kopen in de schoolkantine.

Engels gastgezin

Tijdens een studie aan een High School in Engeland leer je alles over het Engelse leven terwijl je woont in een Engels gastgezin. Er zijn ook andere mogelijkheden met betrekking tot accommodatie, toch kiezen de meeste studenten voor een gastgezin. Op deze manier leer je veel over de cultuur van het gastland en spreek jij nog beter Engels na een jaar hier gewoond te hebben.

Advies van een ervaringsdeskundige

Wil jij internationale ervaring opdoen, dan kan je goed terecht bij Travel Active. Het is de specialist op gebied van uitwisselingen met ruim 30 jaar ervaring. De medewerkers van dit bedrijf hebben allemaal zelf ook in het buitenland gestudeerd of gewerkt. Wie kan jou nu beter advies geven dan een ervaringsdeskundige? Samen wordt er gezorgd voor een goede voorbereiding. De uitwisseling wordt geheel afgestemd op jouw wensen. Dankzij de samenwerking met vele partners in het buitenland kunnen veel benodigde dingen van te voren geregeld worden.