Alpi Blog
Image default
Bedrijven

Fitness oefeningen doen met de hoelahoep?

Ken jij de hoelahoep vooral als speelgoed voor kleine meisjes? Dan hebben wij nieuws voor je. Met een hoelahoep kun je namelijk ook verschillende fitness oefeningen uitvoeren. Naast dat de hoelahoep de work-out extra leuk maakt, verbrand je met de oefeningen vet rondom je buik en heupen.

Wat zijn de voordelen?

Fitness oefeningen uitvoeren met de hoelahoep is ideaal als je een strakke buik wilt krijgen. Binnen een korte tijd verbrand je relatief veel calorieën en worden je spieren goed aangespannen. Het effect is groot, ook als je maar een half uurtje aan de gang gaat met de hoelahoep. Een ander voordeel is dat je de hoelahoep altijd en overal kunt gebruiken. Zowel binnen als buiten en zowel tijdens een gewone work-out als tijdens het kijken van je favoriete serie. De hoelahoep weegt niet veel en is makkelijk mee te nemen.

Hoe gebruik je de hoelahoep?

Je gebruikt de hoelahoep niet alleen om gewoon mee te hoelahoepen, maar ook tijdens de warming-up, het stretchen en om speciale fitness oefeningen mee uit te voeren. Koop bij voorkeur wel een hoelahoep met gewicht. Het extra gewicht zorgt er voor dat de hoelahoep wat minder snel naar beneden valt en dat de work-out intensiever wordt. Deze hoelahoep is speciaal ontworpen voor volwassenen die de hoelahoep willen gebruiken. Het gewicht van de hoelahoep ligt meestal tussen de één en twee kilogram. Uiteraard is deze hoelahoep ook iets groter en steviger dan de hoelahoep die kinderen gebruiken.

Welke fitness oefeningen?

Ben je enthousiast geworden over de hoelahoep gebruiken tijdens het sporten? Verdiep je dan eens in de verschillende oefeningen die je kunt uitvoeren. Denk hierbij niet alleen aan het ronddraaien met de heupen, maar ook aan het stretchen terwijl je de hoelahoep achter de rug vasthoudt. Daarnaast kun je stapjes maken tijdens het hoelahoepen of je been proberen op te trekken. Dit vraagt wellicht wat oefening, maar maakt de work-out wel extra uitdagend én intensief. Probeer het hoelahoepen rustig aan op te bouwen. Wissel hierbij de kant waarop je beweegt na een paar minuten af. Het uiteindelijke doel is dat je een half uur tot een uur achter elkaar kunt hoelahoepen. Succes!