Alpi Blog
Image default
Bedrijven

duurzaam met Wijsman

Tegenwoordig wil iedereen duurzamer zijn. Dit is immers beter voor de natuur en de portemonnee. Maar met zo veel verschillende onderdelen om duurzamer te zijn, is het soms lastig om te beginnen met deze verandering.

Het eerste waar mensen aan denken als het gaat om duurzaam zijn zonnepanelen. Maar wat veel mensen niet weten is dat er verschillende soorten zonnepanelen zijn. De twee meest gebruikte types zonnepanelen zijn: polykristal en monokristal. Bij polykristal bestaat het zonnepaneel uit zonnecellen die uit meer grove kristallen zijn opgebouwd, deze worden vaak gebruikt bij grote installaties (veel ruimte dus). Monokristal panelen zijn, dankzij geordende elektroden, egaal zwart. Dit soort zonnepaneel is over het algemeen duurder dan polykristal maar heeft een hogere energiewinst en wordt het meestal gezien als het mooiere zonnepaneel.

Veel gemeentes hebben een zonnepanelen subsidie, dit houdt in dat een deel van de kosten van uw zonnepanelen wordt vergoed door de overheid. Als u erachter wilt komen of uw overheid ook een subsidie heeft voor het plaatsen van zonnepanelen moet u contact op nemen met uw gemeente.

U kunt ook kiezen voor een pellet boiler. Dit is een moderne, volautomatische verbrandingskachel. Het woord pellet in pellet boiler staat voor de brandstof, biomassa, die wordt gebruikt. Pellet is in feite een ander woord voor korrel, dus in feite is het een houtkorrelboiler. De pellets bestaan uit staven hout die samengeperst worden door hoge druk. Deze houten staafjes bestaan uit zaagsel en resthout wat van de houtindustrie vandaan komt. Hier komen geen toevoegingen gebruikt, dus het is alleen maar schoon hout en er hoeven geen bomen voor gekapt worden. Dus praktisch gezien is het recyclen.

Veel mensen denken dat duurzaamheid alleen maar meer geld gaat kosten, maar dat is niet helemaal waar, in de eerste 3 jaar zal het inderdaad meer geld kosten dat dat er resultaat uit gehaald wordt. Maar na deze paar jaartjes zal het geld dat u bespaart aan energie meer zijn dan dat u heeft besteed aan deze groene aankoop. Daarbij helpt u ook aan het verminderen van de co2 uitstoot!

https://www.wijsmanduurzaam.nl/