Alpi Blog
Image default
Bedrijven

Drie tips voor het ontwerpen van een nieuwe tuin

Binnenkort begint de lente weer. Bij de meeste mensen begint het dan te kriebelen en kunnen ze niet wachten tot het zonnetje doorkomt. Dan is nu de ideale gelegenheid om een de tuin te renoveren of om een nieuwe tuin te ontwerpen. In dit artikel geef ik drie tips voor het ontwerpen van een nieuwe tuin.

  1. Planten en bloemen

Planten en bloemen geven een mooie uitstraling aan een tuin. Er zijn ontzettend veel verschillende soorten waaruit je kunt kiezen. Veel mensen kijken naar de uitstraling, maar het is ook belangrijk om naar de onderhoud te kijken. Het zou zonde zijn als de planten en bloemen niet goed worden onderhouden. Daarnaast hebben planten en bloemen ook nog een functionele taak. Het speelt namelijk een belangrijke rol voor de natuur. Op planten en bloemen trekken allerlei soorten dieren aan, zoals insecten en vogels. Dit zorgt uiteindelijk voor een natuurlijk proces in de tuin.

  1. Zitplek in de tuin creëren

Een fijne en tot rustgevende tuin kan niet zonder een zitplek. Er zijn verschillende zitplekken om uit te kiezen. Het is mogelijk om te gaan voor een serre, terrasoverkapping of een veranda. Een serre is eigenlijk een extra kamer in een woning bestaande uit glas. Hierdoor kan er extra veel daglicht naar binnen komen. Een terrasoverkapping zorgt ervoor dat het mogelijk is om beschut in de tuin te zitten. Waardoor je ook tijdens mindere weersomstandigheden van de tuin kunt genieten.

  1. De voortuin

De meeste mensen richten zich bij het ontwerpen van een tuin voornamelijk op de achtertuin. Dit is natuurlijk volkomen logisch, want dat is tevens de plek waar je de meeste tijd doorbrengt. Echter is de voortuin ook een belangrijk onderdeel. Dit is namelijk het visitekaartje van je woning. Het huis ziet er een stuk mooier uit als de voortuin goed onderhouden is.

Hopelijk heb ik je met deze tips kunnen inspireren voor een nieuwe tuin. Zodat je in de zomer optimaal kunt genieten van het mooie weer.