Alpi Blog
Image default
Bedrijven

Baantjes trekken is gezond

Het is voor je lichaam erg goed om af en toe baantjes te trekken in het zwembad. Je hebt in het zwembad bijvoorbeeld geen last van zwaartekracht waardoor je weinig belasting hebt op je spieren tijdens het zwemmen. Het is daarom ideaal om te gaan zwemmen wanneer je last hebt van je spieren. Mensen die last hebben van een spierblessure of aan het revalideren zijn, worden dan ook aangeraden om rustig te beginnen met fit worden door te gaan zwemmen. Het zorgt voor een goede oefening en daarnaast heb je weinig kans op blessures. Baantjes trekken kan ook erg goed helpen tegen problemen met je rug, rsi-klachten of reuma. Tijdens het zwemmen zal je lichaam na een tijdje langzaam beginnen met ontspannen. Hierdoor kan je vloeiendere bewegingen maken en daarnaast zal het ook pijn verplichtend werken. Bovendien worden je houdingsspieren sterker van het zwemmen. Wanneer je last hebt van veel stress of gespannen spieren, is zwemmen ook erg goed voor je omdat dit een relaxende werking heeft. Je voelt je na het zwemmen een stuk beter en je bent een stuk meer ontspannen.

Wanneer je wilt afvallen, zijn baantjes trekken in het zwembad ook erg goed voor je. Het is een duursport en daardoor is het erg geschikt wanneer je wilt afvallen. Dit komt omdat je bij een explosieve sport alleen maar koolhydraten verbrandt. Bij het beoefenen van een duursport verbrandt je ook de vetten in je lichaam die nodig zijn om af te vallen. Bovendien is de sport niet blessuregevoelig. Je kan bijvoorbeeld niet door je enkel gaan of erg hard vallen, wat veel voorkomende sportblessures zijn.

Het hoeft niet veel te kosten wanneer je besluit om te gaan zwemmen. Je hebt alleen een zwempak nodig en misschien en badmuts en een zwembril. Een abonnement bij een plaatselijke zwembad kost ongeveer maar 100 tot 200 euro per jaar. Wanneer je erg houdt van zwemen en een grote tuin hebt, kan je er ook voor kiezen om een zwembad in je tuin te nemen. Dit zorgt natuurlijk wel voor veel onderhoud. Je moet er bij stilstaan dat je het zwembad afdekken moet met bijvoorbeeld een zomerzeil zwembad of een spa afdekking.

http://zwembadafdekkingen.nl