Alpi Blog
Image default
Bedrijven

7 tips bij aanschaf van de juiste bureaustoel

Tijdens de coronaperiode werken mensen meer thuis dan normaal. Ook werken veel mensen die normaal gesproken nooit thuis werkten ineens wel meerdere dagen thuis. Naast de faciliteiten die vaak op kantoor worden geboden om je werk te kunnen doen aan een ergonomisch goed bureau met een bijbehorende goede bureaustoel, is dat vaak thuis niet altijd het geval. Echter is het ook tijdens het thuiswerken enorm belangrijk om in een juiste houding je werk te kunnen verrichten. Hieronder 7 tips bij aanschaf van de juiste bureaustoel. 

1. Goed advies

Ga naar een winkel toe die gespecialiseerd is in bureaustoelen, zodat zij je een advies kunnen geven over de bureaustoel die bij jou past. Je kunt er dan ook gelijk op zitten en kijken of de maten op jouw lichaam aansluiten om de perfecte zithouding te kunnen creëren. 

2. Kies voor zitcomfort boven design

De meest mooie stoelen qua design zijn vaak niet de stoelen die het meeste zitcomfort bevatten. Kies dan ook voor een stoel die een goed zitcomfort biedt, waarbij minder is gelet op het design. Een goede bureaustoel kenmerkt zich door het kunnen verstellen van de hoogte, armsteunen en rugleuning. Bij een designstoel is dit vaak niet het geval.

3. Budget

Een ergonomisch bureaustoel kost nu eenmaal best veel geld. Uiteraard kun je het zo goedkoop en duur maken als je zelf wilt, maar over het algemeen is een ergonomische bureaustoel redelijk prijzig. Kies daarom eenmalig voor een bureaustoel die meer geld kost, maar er wel voor kan zorgen dat je in een ergonomisch zithouding je werk kunt uitvoeren. Zo kost de stoel eenmalig een fors bedrag, maar heb je er wel vele jaren plezier van!

4. Goede armsteunen

Ook goede armsteunen zijn van essentieel belang. Daarom is het aan te raden om voor een bureaustoel te kiezen waarbij de armsteunen verstelbaar zijn. Als je armen ontspannen zijn en in een hoek van 90 graden hangen, moeten ze de armsteunen kunnen raken zonder dat de armsteunen te ver uitsteken. Let hier dus op bij het maken van een keuze voor een bureaustoel.  

5. Wielen

Er zijn harde en zachte wielen verkrijgbaar onder een bureaustoel. Over wat voor materiaal moet de bureaustoel heen rijden? Is dit laminaat, PVC, steen of vloerbedekking? Zachte wielen zijn het meest geschikt voor harde vloeren en harde wielen zijn het meest geschikt voor zachte vloeren. Hierdoor zal de ondergrond niet beschadigen bij het heen- en weer rijden langs je bureau. 

6. Kies een passende stoel

Een stoel die past qua zithoogte, diepte en de optimale armondersteuning is erg belangrijk. Ga dan ook altijd proefzitten voordat je een bureaustoel uit kiest om zelf te kunnen ervaren wat de beste houding voor jou is en welke stoel daar het beste bij past.

7. Stoelmechaniek 

Er zijn diverse stoelmechanieken verkrijgbaar. Er zijn mechanieken met diverse standen voor de bureaustoelen, maar er zijn ook mechanieken die je maar beperkt kunt instellen, waardoor deze wellicht niet geschikt is voor jou als de standen niet kunnen zorgen voor de juiste houding.