Alpi Blog
Image default
Auto's en Motoren

Toyota levert brandstofcelmodules

Toyota Motor Europe (TME) levert zes brandstofcelmodules aan het Spaanse CAF (Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles), een toonaangevende beursgenoteerde onderneming die onder meer treinen produceert. De brandstofcelmodules zijn bestemd voor een treinproject van het consortium FCH2RAIL waarvan ook TME deel uitmaakt.

Het FCH2RAIL-project, dat in januari 2021 van start ging, is baanbrekend op het gebied van emissievrije ‘bi-mode’-treinen, die normaal spoorgebruik combineren met emissievrij reizen per spoor zonder bovenleiding. Het consortium levert de Fuel Cell Hybrid Power Pack voor deze treinen en integreert de module in een demonstratietrein. Toyota heeft voor dit doel zes brandstofcelmodules gebouwd, getest en geleverd.

Toyota Modellen

De 4 populairste Toyota-modellen zijn de Aygo, Yaris, CH-R en Corolla. Via Toyota Private Lease zijn ze alle vier voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand.

Aygo

Auto’s in deze klasse heten niet voor niets stadsauto, want met een lengte van slechts 3,4 m is het met dit kleine, overzichtelijke model makkelijk manoeuvreren. Toyota Aygo Private Lease behoort tot de voordeligste manieren om auto te rijden. 

Yaris

De Yaris was het eerste model dat in dit segment de maximale score van vijf sterren haalde bij de botsproeven van EuroNCAP. Dat was onder meer te danken aan de toepassing van maar liefst negen airbags waaronder ook een ter bescherming van de knieën. Toyota Yaris Private Lease is aantrekkelijk voor iedereen die een voordelig en zorgeloos een nieuwe Yaris wil rijden.

Corolla

Vanwege tegenvallende verkopen haalde de importeur de sedan in 2010 de Corolla uit het programma. Na een jarenlange afwezigheid is de Toyota Corolla sinds 2019 terug in Nederland. ’s Werelds meest verkochte auto aller tijden maakt een veelbelovende comeback, als opvolger van de Auris. Ook Toyota Corolla Private Lease is populair.

CH-R

De C-HR is een verfrissende crossover van Toyota. Een moderne coupé met een strak, dynamisch design en een compact silhouet. Vanaf de lancering zijn er volop Toyota CH-R Private Lease Aanbiedingen.

In 2018 begon Toyota bij TMMP met de productie van geëlektrificeerde aandrijvingen, namelijk de 1.8L e-CVT-transaxle voor de vierde generatie hybride-elektrische aandrijflijn. Nu, drie jaar later, blijft Toyota investeren in de Europese productie van geëlektrificeerde aandrijfcomponenten, evenals in de nieuwste generatie motoren als onderdeel van Toyota New Global Architecture (TNGA).

Toyota

Toyota is één van de grootste autofabrikanten ter wereld. Het bedrijf begon in 1918 als Toyoda Spinning and Weaving. Dit was een bedrijf gefocust op het maken en behandelen van weefgetouw. De eigenaar Sakichi Toyoda was uitvinder en heeft de bouw van een automatisch weefgetouw gerealiseerd. Een Engels bedrijf wilde de uitvindingen van Sakichi Toyoda gebruiken in Europa en had de patentrechten gekocht.

Na zijn bezoek aan Europa raakte hij en zijn zoon, Kiichiro Toyoda, gefascineerd door de automobielindustrie en werd Toyota Motor Corporation opgericht in 1937. Ze maakten auto’s volgens het JIT principe. Dit staat voor Just In Time. Er werden zoveel mogelijk producten gemaakt van een hoge kwaliteit zonder het verspillen van grondstoffen en geld. Dit is momenteel een principe voor bijna elke autofabrikant.

Herrijzend uit de as van een industriële chaos in het naoorlogse Japan, werd Toyota de grootste automobielproducent in Japan met een huidig marktaandeel van circa 42%. Aan het eind van de jaren vijftig sloeg Toyota zijn vleugels uit naar het buitenland. De eerste Crown-modellen arriveerden in de VS in 1957. En in 1965, met modellen als de Corolla, begon Toyota een reputatie op te bouwen en aantallen af te zetten die konden concurreren met die van lokale producenten.

Private Lease

Toyota modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Toyota Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.