Alpi Blog
Image default
Adverteren

Hoe ziet een goed werkende folder eruit?

Waar word een folder voor gebruikt?

Folders worden gebruikt als marketinginstrument. Veel mensen halen een folder en flyer wel eens door elkaar. Maar er staat meer informatie in een folder dan op een flyer. Zo is een flyer meestal een los papiertje en een folder bestaat meestal uit meerdere pagina’s.

Het voordeel van een folder is dat er dus meer informatie in staat. Dit werkt dus meestal beter voor je bedrijf omdat de klanten meer informatie zullen onthouden. Een folder word eigenlijk amper online gebruikt en is meer een fysiek voorwerp. Hij word meestal door de brievenbus gedaan of uitgedeeld op straat. Een folder is dus meestal gratis. Ook moet je het niet vergelijken met een brochure. Ook al lijkt een brochure  best veel op een folder, er zit eigenlijk best veel verschil tussen. Zo bestaat een brochure meestal uit meerdere losse pagina’s die aan elkaar vast zijn gemaakt.

 

 

Wat moet je allemaal in je folder drukken?

Bij de juiste folder drukken komt een hoop kijken. Zo wil je natuurlijk wel de juiste informatie op je folder drukken en de juiste strategie toepassen. Dit doe je door te bepalen welke informatie je erin wil zetten, op welke doelgroep je wil focussen, hoe je de folder gaat verspreiden en waar je de folder gaat drukken.

Op de voorkant van de folder moet een pakkende tekst staan. Hier staat meestal iets op wat de lezer aanspreekt om verder te lezen. Welke doelgroep je kiest ligt aan het product/dienst die je aanbied. Het is erg belangrijk om deze vast te stellen. Als je weet welke doelgroep je hebt weet je ook hoe je het best de folder kan verspreiden. Bij verspreiden van de folder moet je markdenken aan op straat uitdelen, door de brievenbus gooien of in winkels leggen.

https://www.peterprint.nl/folders-drukken.html