Alpi Blog
Image default
Aanbiedingen

Welke factoren overweging bij het kiezen van matras maten?

Welke factoren overweging bij het kiezen van matras maten?

Bij de aanschaf van een nieuw matras zijn er verschillende factoren waarmee je rekening moet houden en die van invloed kunnen zijn op de matras maten die je nodig hebt:

  • Grootte van de kamer: Houd rekening met de totale grootte van jou kamer. Gebruik een meetlint om het vloeroppervlak op te meten. Elke matrasmaat neemt een andere hoeveelheid vloeroppervlak in beslag, en je moet uitzoeken welke maat in je kamer past terwijl je nog steeds een redelijke hoeveelheid ruimte hebt om rond het bed te bewegen en andere meubels te plaatsen.
  • Aantal slapers: Als je een bed deelt met een partner, zal je waarschijnlijk een matras willen kiezen die ten minste de volledige grootte heeft. Grote matras maten zijn beter geschikt voor koppels, omdat ze meer ruimte bieden om je ’s nachts uit te spreiden en je minder last heeft van een slaperige partner.
  • Slaapmaten: Hoewel de meeste bedopties prima zijn voor verschillende lengtes, zijn sommige bedden en matras maten ontworpen voor langere slapers, zoals matras 90×200.
  • Slaaphoudingen: Verschillende maten matrassen zijn beter voor verschillende slaaphoudingen. Als je ’s nachts beweegt of languit ligt, wil je misschien een groter bed dan iemand die relatief stil blijft liggen. 
  • Prijs van het matras: Over het algemeen geldt dat hoe groter een matras is, hoe duurder het zal zijn. Daarom moet jij je budget afwegen tegen jou behoeften en de beschikbare ruimte. Als je een krap budget hebt, is het best een matras 90×200 aan te schaffen.

Zoals voor elke slaper geldt, moeten grote en lange mensen op zoek gaan naar matras maten met hoogwaardige materialen die bestand zijn tegen doorzakken of indeuken. Stevigere matrassen met materialen als gel traagschuim of latex als vulling zijn vaak beter geschikt voor duurzaamheid. Vaak geven zwaardere slapers de voorkeur aan een middelzware of stevige matras.  Innerspring-, hybride of schuimmatrassen kunnen allemaal prima werken voor zwaardere slapers, zolang ze gemaakt zijn van kwaliteitsmaterialen die niet snel doorzakken of afbreken en een stevigheid bieden die de slaper comfortabel en ondersteunend vindt.  Bij het onderzoeken van de materialen van een matras 90×200 is het ook de moeite waard om te kijken hoeveel steun het bed biedt aan de randen, zodat het gemakkelijker is om in en uit bed te stappen en stabiel genoeg aanvoelt om dicht bij de rand van het matras te slapen. Zwaardere slapers die de neiging hebben warm te slapen, kunnen het beste kiezen voor een binnenveringmatras of een hybride matras 90×200, omdat beide koeler slapen dan schuimmatrassen. 

Naast de materialen en het type matras moeten zwaardere slapers nagaan welk formaat matras het beste bij hun comfort en ruimte past. Wetenschappers beweren  dat matras 90×200 het beste is voor alleen slapers die hun persoonlijke slaapruimte willen maximaliseren. Lange slapers kunnen ook van deze matrasmaat kiezen. 

matras maten