Alpi Blog
Image default
Aanbiedingen

Kunstgras leggen 2023

Kun je ook niet wachten tot de winter weer voorbij is en het voorjaar begint? Nog even en het is 2023 en je kunt de dagen weer af gaan tellen. Om de donkere dagen door te komen, denk je alvast na over de dingen die je wilt gaan doen in en om je huis. Maak bijvoorbeeld een nieuw tuinontwerp voor een onderhoudsarme tuin met kunstgras.

Verschillende tinten kunstgras

Als je kunstgras in je tuin legt, heb je altijd een stukje groen als uitzicht als je naar buiten kijkt. En het mooie is dat je zelf bepaalt hoe groen dat gras precies is. Want kunstgras kopen is in verschillende soorten verkrijgbaar en dus ook in diverse tinten groen. Dat gaat van licht, fris groen tot donkergroen. Hiermee ben je dus flexibel in de uitstraling die je creëert met het kunstgras in je tuin. Kies niet alleen een kleur die je aanspreekt, maar kijk tevens of de tint past bij de rest van je inrichting. Zo kan donkergroen mooi afsteken bij de betonnen plantenbakken en sluit een lichtgroene tint helemaal aan bij een tuin vol met kleurrijke bloemen.

Kies voor praktisch gras of gras voor de sier

Heb je eenmaal de kleur bepaalt die je mooi vindt als kunstgras, dan is het ook goed om na te denken over het doel dat je hebt. Want niet alleen de kleuren variëren, ook de hoogte van het gras en de stevigheid verschilt. Zo heb je kunstgras dat heel geschikt is om als ondergrond te dienen bij een speeltoestel. Dit kunstgras kan tegen een stootje en voelt stevig aan. Wil je het gevoel van een zachte mat onder je voeten als je over het gazon loopt, dan kies je voor kunstgras dat samengesteld is uit fijnere vezels, wat het idee geeft dat het gras wat veert als je erop loopt of erop gaat zitten.

Kunstgras past altijd en overal

Bij het leggen van natuurlijk gras moet je met een aantal dingen rekening houden. Zo is het natuurlijk belangrijk dat je een stukje grond hebt waar het gras gelegd of gezaaid kan worden en waar het ook werkelijk kan groeien. Zaken als invloed van het zonlicht, de warmte en de aarde waar het gras op gelegd wordt, spelen daar een rol bij. Kunstgras is daar niet gevoelig voor. Je bent niet afhankelijk van de zuurtegraad van de grond waar je het gras op legt, of de vraag of er wel of niet genoeg schaduw is. Daarom kun je kunstgras eigenlijk overal waar je wilt neerleggen. Als gazon in de tuin, rond je zwembad, op het balkon en op het dakterras. Zelfs als je zoveel ruimte in je tuin hebt dat je er een apart sportveldje wilt aanleggen, kun je daar zonder bezwaar kunstgras voor gebruiken.

De voordelen van kunstgras in je tuin

Heb je een tuin waar de grond altijd vochtig blijft, omdat er niet veel zon komt? Dan is het vaak lastig om natuurlijk gras te laten groeien of mooi te houden. Kunstgras kan echter zonder problemen op een vochtige ondergrond gelegd worden. Bovendien is het kunstgras zelf waterdoorlatend, zodat je niet te maken hebt met een drassig gazon of een speelplek waar de plassen op blijven staan. Met kunstgras hoef je ook niet na te denken over onkruid dat ongewenst tussen het gras groeit, want onkruid krijgt geen kans als je kunstgras in je tuin hebt liggen. Het is onderhoudsarm, je hoeft het uiteraard niet te maaien en je kijkt altijd tegen een egaal groene grasmat aan. Dat ziet er mooi uit en het geeft tevens een rustige, strakke uitstraling aan je tuin.

Waar op letten bij het aanleggen van kunstgras

Kunstgras is eenvoudig en snel te leggen. Er zijn een aantal dingen waar je op kunt letten als je dit zelf doet. Houd onder andere rekening met de stand van de grassprieten van het kunstgras. Dus bepaal de kijkrichting, bijvoorbeeld vanaf het terras, zodat de kleur van het kunstgras vanaf dat punt het beste tot zijn recht komt. De standaard breedte van een rol kunstgras is vier meter. Mocht je een breder stuk willen leggen, dan laat je de stroken naadloos op elkaar aansluiten door deze te verlijmen. Ook dit kun je eenvoudig zelf doen. Let erop dat je bij het leggen van het kunstgras geen vouwen of bobbels in het gras houdt, maar trek het zorgvuldig strak. Twijfel je of je dit zelf goed voor elkaar kunt krijgen? Laat dit dan door een professional doen. Op deze manier weet je zeker dat je lang van je kunstgras kunt genieten.

https://www.kunstgrasdirect.nl