Alpi Blog
Image default
Aanbiedingen

Nooit meer maaien? De hoogste tijd voor kunstgras!

Word je al moe van de gedachte dat je het gras alweer moet maaien? Zeg je grasmaaier maar vaarwel, want kunstgras is dé oplossing voor dit probleem! Met kunstgras hoef je nooit meer te maaien en je bent ook nog eens verzekerd van een piekfijn gazon. Waar een echt gazon veel onderhoud nodig heeft, heb je hier bij kunstgras dus geen last meer van. Bovendien zie je dat een kunstgras tuin er altijd mooi groen uit ziet. Waarom loont het nog meer om te kiezen voor een kunstmatig grastapijt?

Kunstgras, niet meer maaien maar genieten

Bij een drukke baan of hectisch gezinsleven heb je niet altijd zin en tijd om het gras te maaien. Echt gras moet je minimaal drie keer per jaar bemesten en in de zomer komt daar ook het besproeien nog bij. Doe je dit niet, dan ontstaan er gele en groene plekken. Een gezond en groen grastapijt brengt dus heel wat verantwoordelijkheden met zich mee. Zie je dat niet zitten en wil je wat vaker ontspannen? Kunstgras is een duurzaam alternatief voor natuurlijk gras en heeft slechts weinig onderhoud nodig. Je doet een investering voor de lange termijn, maar die betaalt zich áltijd terug!

Welke voordelen biedt kunstgras jou?

Voor je overstapt naar kunstgras wil je graag weten wat het jou aan voordelen oplevert. We zetten een aantal pluspunten op een rij:

– Kunstgras is onderhoudsvriendelijk, af en toe takken en bladeren met een bezem wegvegen is voldoende.
– Kunstgras is kleurvast en uitstekend bestand tegen allerlei weersomstandigheden. Je hoeft dus niet bang te zijn voor gele of kale plekken.
– Kunstgras is ideaal voor gezinnen met kinderen, want het is de perfecte ondergrond voor speeltoestellen of een zwembad.
– Kunstgras is een uitkomst voor mensen met hooikoorts of een allergie. Een kunstmatige grasmat bezit immers geen pollen.

Kunstgras leggen, hoe doe je dat?

Ben je enthousiast over de voordelen die kunstgras met zich meebrengt? Ga dan vooral in gesprek met een kunstgrasexpert en laat je vooraf informeren welk kunstgras goed aansluit op je wensen. Kunstgras leg je gemakkelijk zelf. Egaliseer de ondergrond en breng een goed zandbed aan van stratenmakerszand. Een zandondergrond werkt namelijk perfect als drainage. Vervolgens plaats je een stabilisatiedoek. Op die manier voorkom je dat er kuilen in het kunstgras ontstaan. Vervolgens kan je het kunstgras uitrollen, bijsnijden en vastmaken met kunstgrashaken. Kortom: ga op zoek naar mooi kunstgras en profiteer van een enorme tijdswinst dankzij een onderhoudsvriendelijke tuin!

https://www.kunstgrasdirect.nl