Alpi Blog
Image default
Aanbiedingen

Drie redenen waarom jij moet vapen i.p.v. roken

Drie redenen waarom jij moet vapen i.p.v. roken

De overstap van vapen naar roken is er één die door veel rokers belachelijk wordt gemaakt. Dit maakt de stap enorm groot. Wij zijn echter van mening dat dit een hele goede stap is om te nemen. In deze blog zullen we dan ook drie redenen noemen waarom jij moet overgaan op vapen. Lees snel verder!

 

  1. Kleinere stap naar stoppen

Een vape kun jij volledig naar je eigen wensen invullen. Een belangrijk gedeelte van deze elektronische sigaret is namelijk het e-liquid. Hierdoor bepaal jij zelf de smaak, maar ook het nicotinegehalte. Als jij van plan bent te stoppen met roken, is vapen dus een ideale tussenstop, omdat dit de mogelijkheid creëert om gedoseerd te stoppen. Je begint door hetzelfde nicotinegehalte toe te voegen aan je vape als dat je normaal in je sigaret stopte. Langzaamaan kun je stapsgewijs dit gehalte lager maken, waardoor je de uiteindelijke stap naar volledig stoppen gemakkelijk realiseert.

 

  1. Meer variatie

Zoals we net al zeiden, kun je met het e-liquid in een vape zelf de smaak bepalen. Dit zorgt voor een dosis meer variatie, omdat deze mogelijkheid niet bestaat bij het roken van sigaretten. De smaken van een e-sigaret kun je zo gek niet bedenken: zo is er in vrijwel elke fruitsoort een aroma te vinden, maar kun je ook vapen in de smaak van je favoriete energy drink, of simpelweg in de smaak van een normale sigaret. Het is maar net waar je van houdt. Wij raden aan om ook af te wisselen in smaak, zodat het vapen nooit eentonig wordt. Zo blijf je optimaal genieten!

 

  1. Goedkoper

Een ander groot nadeel aan roken is dat het enorm duur is. Een pakje sigaretten kost al snel 7.50: als je een beetje door rookt, is dat een behoorlijke som aan het einde van de maand. Met een vape zijn deze kosten een stuk lager. Je betaalt eenmalig de aankoop van je vape, en daarna nog regelmatig de kosten van het e-liquid of de aroma’s die je wil gebruiken. Deze totale kosten liggen een stuk lager dan de totale kosten van sigaretten: een flesje e-liquid van 10 ml staat namelijk gelijk aan drie pakjes sigaretten.

 

Ben jij overtuigd om te stoppen met roken en in plaats daarvan te gaan vapen? Neem dan eens een kijkje op de website van Mr. Joy! Deze staat vol met alles wat je nodig hebt voor de optimale vape-ervaring. Heb je hier vragen over? Neem contact op met één van de specialisten van Mr. Joy. Ze helpen je met alles omtrent vapen!

https://www.mr-joy.be/nl/