Alpi Blog
Image default
Zakelijke dienstverlening

Kosten baten analyse door een boekhouder laten doen?

Een accountant een kosten-batenanalyse laten maken kan een waardevol hulpmiddel zijn voor ondernemers om ervoor te zorgen dat zij het meeste halen uit elke dollar die zij uitgeven.

Een kosten-batenanalyse uitvoeren

Een kosten-batenanalyse uitvoeren is een belangrijk instrument dat professionals helpt te beslissen of een project de moeite waard is. Het biedt een methode om twee verschillende opties te vergelijken en helpt bedrijfsleiders en managers om weloverwogen beslissingen te nemen.

Om een kosten-batenanalyse uit te voeren, moet je informatie uit verschillende bronnen verzamelen. Dit kunnen financiële, niet-financiële en kwalitatieve gegevens zijn. Je zult ook dollarwaarden aan deze factoren moeten toekennen.

Een standaard KBA-formule ziet eruit als Voordeel/Kosten. De batencomponent van de vergelijking berekent de totale baten van het project, terwijl de kostencomponent de totale kosten van het project berekent. De resultaten van de analyse laten zien of de baten positief of negatief zijn.

Om een kosten-batenanalyse uit te voeren, moet je een terugverdientijd bepalen. Als het project naar verwachting vijf jaar zal duren, kan het nuttig zijn om de kosten van het project over die periode te verdelen.

Divvy helpt u gegevens uit het verleden, het heden en de toekomst bij te houden voor nauwkeurige prognoses

Divvy biedt realtime financiële gegevens om bedrijven te helpen op de hoogte te blijven van gegevens uit het verleden, het heden en de toekomst voor nauwkeurige prognoses. Het bedrijf biedt ook budgetteringsmethoden en zakelijke inzichten om u te helpen betere financiële beslissingen te nemen. Het bedrijf heeft sinds 2017 meer dan 500 miljoen aan financiering ontvangen. Divvy is momenteel beschikbaar in 16 grootstedelijke gebieden in de VS en werkt met bijna 25.000 makelaars.

Er zijn twee soorten prognosemethoden die u kunt gebruiken wanneer u met Divvy werkt: kapitaalprognoses en waardepropositiebudgettering. Kapitaalprognoses zijn het beste voor bedrijven die de omzet of cashflow over een bepaalde periode willen voorspellen. Als u bijvoorbeeld nieuwe werknemers wilt aannemen of in uw bedrijf wilt investeren, kunnen kapitaalprognoses nuttig zijn. U kunt ze ook gebruiken als u vertrouwt op de omzetgeschiedenis van uw bedrijf om uw toekomstige groei in te schatten. Value proposition budgeting is een alternatieve budgetteringsmethode die kijkt naar de waarde van elke post op uw uitgavenlijst.