Alpi Blog
Image default
Woningen

Nieuwe koophuis? Lees hier waar je op moet letten bij het klussen!

Een bijzondere mijlpaal in je leven is bereikt, je hebt voor het eerst een huis gekocht! Nu officieel de sleutels zijn overhandigd, is het tijd om te gaan klussen. Maar goed, de overstap van je studentenkamer naar een echt volwassen huis is gigantisch. Waar moet je nu beginnen en waar moet je op letten bij het klussen? Wij snappen goed dat je door alle klusjes, het overzicht even niet meer hebt. Wij hebben om deze reden een aantal belangrijke punten op een rijtje gezet die je altijd goed na moet lopen bij het klussen! 

 

Riolering checken 

Naar het toilet gaan doen we allemaal. Voor een grote of kleine boodschap, iedereen besteed aardig wat minuten op de wc. Doordat het een veel gebruikte kamer is in je huis is het belangrijk dat het goed werkt. Is de riolering goed aangesloten, zijn er verstoppingen, moet er bijvoorbeeld een renovatie plaats vinden. Doorloop alles grondig of schakel een externe partij in. Niks is vervelender dan een overstroomde wc-pot met water uit het riool! Gestie!  

 

Loop beving- of andere woningschade na 

Woon je in een gebied waar vaak bevingen plaats vinden? Dan is het belangrijk om je woning daar goed op te checken. In de provincie Groningen komt het vaak voor dat woningen schade krijgen door de bevingen die ontstaan bij de gaswinning. Hierdoor zijn er vaak scheuren in muren te zien. Woon je niet in aardbevingsregio? Loop dan alsnog de muren en plafond na. Vaak bij oude panden is vaak wel schade te zien dat herstelt moet worden.  

 

Huis inspecteren op gleuven tegen ongedierte 

Tot slot is het belangrijk om je woning goed te inspecteren zodat er geen enkele ongedierte naar binnen kan kruipen. Niemand wil muizen, marters, insecten of andere ongewenste beesten in huis hebben. Loop daarom alle gleuven, gaten hoekjes langs waar ze eventueel doorheen gaan. Ook bij het leggen van je laminaat, lamelparket of multiplank vloer in je woning, is het van groot belang de oppervlakte goed na te lopen. Het is ook zeker aan te raden om een specialist hiervoor in te schakelen. Deze mensen zijn expert op het gebied van ongedierte inspectie en zien bijna geen plekken over het hoofd!