Alpi Blog
Image default
Woningen

Makkelijk uw huis verkopen zonder makelaar

Zelf uw huis verkopen zonder makelaar is niet altijd een eenvoudig proces. Er komt veel bij kijken en kan langdradig en intensief zijn. Toch heeft een huis verkopen zonder makelaar voordelen. In dit artikel bespreken we de realiteit van wat er bij een huis verkopen komt kijken. Indien u wilt dat de verkoop van uw huis snel en zorgeloos gebeurt, is dit misschien niet de snelste oplossing, toch biedt het een heel aantal voordelen.

Een huis verkopen zonder makelaar is een intensief proces dat kan lonen

Uw eigen huis verkopen is niet zo eenvoudig als het lijkt. Vaak zal het een net wat langere periode in beslag nemen, wat oké is als u niet onmiddellijk wilt verhuizen. Wanneer u uw huis verkoopt zonder makelaar, bepaalt u zelf de vraagprijs. Wij raden u aan hier het nodige opzoekingswerk voor te doen. U kan uw woning vergelijken met die in uw regio en uw vraagprijs daarop baseren. U kan ook meteen een gratis schatting van uw woning aanvragen.

Altijd controle wanneer u zelf uw huis verkoopt

Uiteraard bent u een echte expert wanneer het op uw eigen woning aankomt. Omdat u het huis zelf heeft bewoond, kent u de plus- en minpunten van uw huis. Daarom kunt u uw woning goed aanprijzen aan bezoekers, wanneer u uw huis verkoopt zonder makelaar. U behoudt ook steeds het overzicht over het verkoopproces. Zo bepaalt u het tijdsframe waarin u tewerk gaat om uw huis te verkopen. U behoudt dus steeds de controle!

Met een makelaar werken kan ook een flinke hap uit uw winst halen. Wees er echter van bewust dat indien u zonder makelaar uw huis verkoopt, ook u een notaris moet inschakelen om de verkoop van uw huis te legaliseren. Dus volledig kosteloos is het zeker niet. Uw huis verkopen zonder makelaar kan dus inderdaad voordeliger zijn, maar het is enkel een optie als u goed geïnformeerd bent over de huizenmarkt in uw buurt en u de tijd heeft die nodig is om dit zelf af te handelen.

Een alternatieve manier van vastgoed verkopen?

We zien vaker dat mensen hun droomwoning vinden en snel hun huidige woning willen verkopen. Echter kan een verkoop, zelfs met makelaar, soms lang aanslepen. Daarom merken we op dat bedrijven die uw huis zelf aankopen populairder aan het worden zijn. Er zijn enkele van deze bedrijven actief in België. Wanneer u samenwerkt met één van deze bedrijven, kan u uw huis verkopen zonder makelaar en sommigen zullen zelfs (een deel van) de notariskosten terugbetalen. Deze services vormen een goed alternatief voor mensen die zonder gedoe een nieuwe woonst willen aankopen en reeds in het bezit zijn van een eigendom.

Overweeg de alternatieven

Denk goed na over de mogelijkheden, maar weet dat u nog altijd kan terugvallen op een makelaar indien nodig. Weet wel, dat hoe langer een woning op de markt staat, hoe moeilijker het is om het pand te verkopen.

Wij wensen u alvast veel succes met der verkoop van huis, met of zonder makelaar.

 

https://www.sneluwhuisverkopen.be