Alpi Blog
Image default
Woningen

Hoe gaat een EPC-keuring in zijn werk?

Laat u binnenkort een EPC-keuring uitvoeren, maar weet u niet goed wat te verwachten? Wij lijsten even wat zaken op die u kunt verwachten als u hiervoor langsgaat bij Immo & Energie Diensten BV in Melle. Zij weten alles af van EPC en zijn dan ook dé perfecte partner om de keuring voor hun rekening te nemen. Als u hun experten laat langskomen, weet u zeker dat u een eerlijke EPC-keuring zult krijgen en dat u tijdens het proces voldoende duiding krijgt.

Stapsgewijze werking

In eerste instantie komt de deskundige langs om alle nodige gegevens te verzamelen. Dat gaat over het opmeten van het volume van het gebouw, ook de afmetingen van de ramen en deuren en ook de algemene bouw wordt bekeken. Al deze gegevens zijn nodig om het energieverbruik te berekenen en later dus ook het EPC-attest te kunnen afleveren. Veder maakt de expert van deze firma een inventaris op. Wat neemt hij/zij allemaal op in deze inventaris? Wel, er wordt gekeken naar de verwarmingsinstallatie, de warmwaterproductie, ventilatietechnieken of eventuele hernieuwbare energie. De vaststellingen voor de EPC-keuring nemen ongeveer een uurtje in beslag, maar dat kan wat langer of korter zijn afhankelijk van de grote van uw woning. Na deze keuring kunt u de nodige attesten verkrijgen.

Laat alle nodige opmetingen uitvoeren door experts

Wilt u graag uw EPC-keuring laten uitvoeren door de experts van Immo & Energie Diensten BV? Dat is een goede keuze! Zij gaan altijd snel en efficiënt te werk en hebben ook voor detail. Als ze de nodige opmetingen zijn komen maken, gaan ze aan de slag om alle attesten in orde te brengen. Deze attesten kunt u dan gebruiken bij de verkoop van uw woning of appartement. Vandaag de dag is het namelijk verplicht om zo’n asbestattest te hebben als u een woning, gebouwd voor 2001, verkoopt.

https://www.immo-diensten.be/