Alpi Blog
Image default
Woning en Tuin

Welke ondervloer voor parket is de beste keuze?

Een ondervloer voor parket nodig? Er zijn verschillende soorten ondervloeren verkrijgbaar voor diverse type vloeren. Het is dan ook belangrijk om voor een ondervloer te kiezen die geschikt is voor parket. Op deze manier profiteer je van alle voordelen. Maar wat is in dit geval de beste keuze? Hier vind je een overzicht van de soorten ondervloeren die geschikt zijn voor parket. Iedere ondervloer heeft unieke eigenschappen: het is aan jou om te bepalen waar je waarde aan hecht.

Alufoam ondervloer

Alufoam is een ondervloer die voor geluids- en warmte isolatie zorgt bij parketvloeren (en tevens laminaatvloeren). De vloeren worden beschermd tegen restbouwvocht uit de ondergrond en daarnaast egaliseert alufoam oneffenheden tot 2 mm in afdekvloeren.

PU-rubber ondervloer

PU-rubber is, zoals de naam doet vermoeden, een ondervloer van rubber. Deze vloer is onder andere geschikt voor parketvloeren. Heb je vloerverwarming? Ook dan is deze ondervloer een uitstekende keuze. Het rubber zorgt daarnaast ook voor vermindering van contactgeluid en is daarmee ideaal voor appartementen en woningen met verdiepingen.

XPS ondervloer

XPS is polystyreen hardschuim dat zeer veel wordt gebruikt als ondervloer, voor zowel parket als laminaat. Hiermee creëer je een laag tussen een betonnen of houten ondergrond en de vloerdelen. XPS is geluiddempend, isolerend, egaliserend en milieuvriendelijk.

Groene ondervloer platen

Groene ondervloer platen worden gebruikt als tegels onder parket, maar ook onder laminaat en tapijt. Je creëert hiermee een goede tussenlaag en daarnaast heb je de keuze uit verschillende diktes. De groene ondervloer platen kunnen ook gecombineerd worden met vochtdempende folie.