Alpi Blog
Image default
Woning en Tuin

Vele soorten rolgordijnen voor ieder interieur

 

Rolgordijnen zijn al jaren een populaire vorm van raambekleding. Er zijn verrassend veel opties binnen rolgordijnenland. Denk aan verschillende stofsoorten, afwerkingen en bedieningen, bijvoorbeeld elektrische rolgordijnen.

Zonwerende rolgordijnen

Met de laaghangende zon, is het handig om een zonwerend rolgordijn voor je raam te hangen. Met zonwerende rolgordijnen hou je de directe straling van de zon buiten, maar komt er nog wel veel licht binnen. Er zijn verschillende soorten stoffen die goed zonwerend werken. 

Transparante rolgordijnen

Als je zo veel mogelijk licht in je kamer wil en nog naar buiten wil kunnen kijken, maar geen direct zonlicht op bijvoorbeeld je beelscherm of televisie wil laten schijnen, dan zijn transparante rolgordijnen een hele goede oplossing. Bij deze doeken kun je nog heel goed naar buiten kijken, maar wordt direct zonlicht tegengehouden. Er zijn vele mooie opties binnen de transparante rolgordijnen. Van strak wit of zwart naar mooi blauw met een weving erin. De rolgordijnen van screendoek zijn ook heel geschikt als zonwering. Deze doeken hebben een hoge reflectie, waardoor warmte direct terug naar buiten wordt gekaatst. Ook bij deze doeken kun je nog naar buiten kijken.

Lichtdoorlatende rolgordijnen

De semi-transparante of lichtdoorlatende doeken bieden wat meer privacy dan de transparante en screendoek rolgordijnen. Direct zonlicht en inkijk worden tegengegaan, maar er komt wel nog licht door de stof naar binnen. Je kunt bij deze doeken niet naar buiten kijken, maar dat betekent ook dat er niet door naar binnen kan worden gekeken. Meer privacy dus. 

Verduisterende rolgordijnen

Het meest bekende rolgordijn wordt veel gebruikt in de slaapkamer: het verduisterende rolgordijn. De verduisterende rolgordijn stoffen zijn afgewerkt met een blackout laagje, waardoor er geen licht door naar binnen kan schijnen. Met speciaal ontworpen U profielen aan de zijkanten van het doek, kan er ook geen licht langs het doek af naar binnen schijnen. Ideaal als je bijvoorbeeld overdag wil slapen of voor de kinderkamer in de zomer.

Rolgordijnen met luxe afwerking

Naast het veelal bekende rolgordijn waarbij de rol aan de bovenkant van de voorzijde zichtbaar is, zijn er rolgordijnen met een ronde of vierkante cassette. Hierbij is de rol verwerkt in een luxe witte, zwarte of geborsteld aluminium kleur. Het voordeel van deze cassettes is dat je het rolgordijn kunt laten voorzien van een motor, waardoor je hem met afstandsbediening of app op je telefoon kunt aansturen. Lui vanaf je bank, bed of vakantie-adres, het kan allemaal.

Verschillende onderlatten

Bij het samenstellen van je perfect passende rolgordijn op maat, kun je zelfs kiezen tussen meerdere soorten onderlatten. Kies je voor de standaard afgeronde onderlat in zwart, wit of aluminium? Of wil je liever een strakke rechte onderlat of een onderlat bekleed met de gekozen stof? Per stofsoort zijn meerdere opties mogelijk.

Rolgordijnen online bestellen

Het mooiste rolgordijn wordt speciaal voor jouw ramen op maat gemaakt. Via de webshop van Marasol kun je heel eenvoudig het gewenste rolgordijn samenstellen. Je doorloopt een aantal stappen waarbij je keuze maakt tussen de verschillende stoffen, systeemkleur, soorten bediening, onderlat, bedieningszijde, etcetera. Als je twijfelt over welke stof het beste bij je interieur past, dan kun je gratis en vrijblijvend een aantal staaltjes aanvragen om thuis te bekijken.

Weet je niet zeker welk rolgordijn het beste bij jouw raam past? Bij Marasol kun je foto’s uploaden voor gratis en eerlijk online advies.

 

https://marasol.nl/zonwerende-rolgordijnen/