Alpi Blog
Image default
Woning en Tuin

Uw coniferen verwijderen is nog een hele klus!

Sommige dingen lijken zo simpel, bijvoorbeeld een klus zoals uw coniferen verwijderen. Toch is het tegendeel waar. Een rij coniferen of een complete coniferenhaag verwijderen is een behoorlijke klus die vaak niet uit te voeren is zonder specialistische kennis van bijvoorbeeld een hoveniersbedrijf, een tuinman of een andere tuinspecialist. Het is dan ook niet zo vreemd dat mensen die hun coniferenhaag willen verwijderen de klus uitbesteden.

Wanneer een opdrachtgever van plan is om een coniferenhaag te verwijderen dan begint de zoektocht vaak online. Een opdrachtgever gaat dan op zoek naar een bedrijf die voor hem of haar de coniferen kan verwijderen en het liefst tegen een zachte prijs. Gelukkig is dat mogelijk.

Voor het verwijderen van een coniferenhaag bestaan verschillende websites die door opdrachtgevers geraadpleegd worden. Vaak gaat het daarbij om vergelijkingssites waar de opdrachtgever zijn of haar klus op kan plaatsen en waarop tuinmannen, hoveniersbedrijven en boomverzorgers kunnen reageren. Vraag en aanbod wordt online vaak op een eenvoudige manier samengebracht en daar kunt u profijt van hebben!

Hoe worden coniferen verwijderd?

Er zijn verschillende manieren hoe coniferen verwijderd kunnen worden. Dat is met name afhankelijk van de plek waar de coniferen staan. Indien het mogelijk is dan zullen de coniferen met een stobbenfrees verwijderd worden. Met een stobbenfrees is het namelijk zeer eenvoudig om een rij coniferen te verwijderen. Een stobbenfrees verpulvert de stronk zeer snel waarna de coniferen uit de grond getrokken kunnen worden en afgevoerd kunnen worden. Voorafgaand aan deze methode worden de coniferen vaak eerst tot laag aan de grond afgezaagd. De stronk van de coniferen wordt vervolgens met de stobbenfrees verwijderd.

Een alternatief voor het verwijderen van coniferen is het uitgraven van de coniferen. Dat kan met de hand gedaan worden maar met een graafmachine werkt dat natuurlijk een stuk sneller. Het uitgraven van de coniferen duurt in de praktijk vaak wel een stuk langer dan bij andere methodes om coniferen te verwijderen.

Tot slot kunnen de coniferen uit de grond getrokken worden met bijvoorbeeld een zwaar voertuig. Echter loopt men bij deze laatste methode het risico dat de stam of de kabel breekt en dat de coniferen alsnog met de hand verwijdert moeten worden. Deze methode is dan ook niet altijd aan te raden en kent de nodige risico’s.

De kosten voor het verwijderen van een rij coniferen 

Hoe hoog de kosten voor het verwijderen van een rij coniferen zijn is sterk afhankelijk van de methode waarmee de coniferen verwijderd worden. De meest voordelige manier is het verwijderen van de coniferen met een stobbenfrees. Een hovenier die ingehuurd wordt om op die manier een rij coniferen te verwijderen vraagt meestal een bedrag van rond de 50 euro per uur incl. BTW.

Een duurdere methode is het uitgraven van de coniferen. De reden daarvoor is omdat die methode meer arbeidsintensief is en er dus meer arbeidsuren nodig zijn om de coniferen te verwijderen. Wanneer deze methode wordt toegepast kunt u ook rekenen op een tarief van rond de 50 euro incl. BTW en alle andere overige kosten per uur. 

https://www.vergelijkhoveniers.nl

Gerelateerde artikelen

Het genot van een vliegenraam

Tegellijmen van Rectavit

Met welke glas problemen kunnen we u helpen?