Alpi Blog
Image default
Woning en Tuin

Tegellijmen van Rectavit

Tegellijm gebruik je om tegels te kunnen lijmen. Hiervoor is het noodzakelijk dat de ondergrond egaal is. Om dit te realiseren kun je bijvoorbeeld Rectavit 600 Egaline gebruiken. Dit product is universeel inzetbaar en bestaat uit hoogwaardige cementgebonden en kunststof veredelde uitvlakmassa.

Je kunt dit gemakkelijk afwerken en daarnaast is het laag in emissie. Na een uur kun je op de met Egaline behandelde grond lopen en na 2 uur kun je het afwerken. Je kunt hoogteverschillen tot 15 millimeter hiermee egaliseren. Zo kun je je tegels mooier en gemakkelijker plaatsen met tegellijm.

Twee varianten tegellijm

Bij Rectavit vind je twee varianten tegellijm: de 500 CaroFix en de 550 CaroFlex. Het grootste verschil is de klasse D1T en D2T. De T geeft aan dat de slipweerstand verbeterd is. Dit is dus het geval bij beide tegellijmen van Rectavit. De D1 of D2 geven aan hoe goed de hechting is. Daarbij is de hechting van de D2 beter, deze is tegelijkertijd beter bestand tegen vocht.

Als je dit een belangrijk aspect vindt voor je tegellijm, kies dan voor de Rectavit 550 CaroFlex tegellijm. Deze heeft een klasse van D2T. Er zijn wel minder opties voor de hoeveelheid die je in één keer aanschaft. Je kunt enkel kiezen voor 4 of 15 kilogram tegellijm voor deze variant, waar de 500 CaroFix in zes verschillende hoeveelheden verkrijgbaar is.

Afmetingen tegels geschikt voor Rectavit tegellijm

Beide varianten zijn geschikt voor in vochtige ruimtes. De CaroFix is daar bovenop ook geschikt voor vloerverwarming. De CaroFix is enkel geschikt voor tegelvloeren, waar de CaroFlex ook toegepast kan worden op wandtegels. De tegellijmen kunnen maximaal een lijmdikte van 3 millimeter gebruiken. De oppervlakte voor vloertegels voor de CaroFix is 15 bij 15 centimeter. Bij de CaroFlex is dit 30 bij 30 centimeter en voor wandtegels 35 bij 50 centimeter.

https://www.lijmshop.be/categorie/rectavit/