Alpi Blog
Image default
Woning en Tuin

Rioolaanleg nodig? Dat kan!

Bent u een nieuw pand aan het bouwen, of wilt u misschien uw keuken of badkamer een opknapbeurt geven. Dan moet u een riolering aanleggen. Heeft u geen idee waar u moet beginnen, dat is helemaal niet gek. Daarom hebben wij hieronder precies uitgelegd wat u nodig heeft. 

Zelf aanleggen?

Online zijn er talloze handleidingen te vinden over hoe u precies een riolering moet aanleggen. Echter is dit toch ontzettend specialistisch werk en kan één klein foutje er al voor zorgen dat er een rioolprobleem ontstaat zoals ontstoppingen of lekkages waardoor u nog veel verder van huis bent. Dit wilt u natuurlijk niet! Daarom adviseren wij altijd om dit te laten doen door een vakman van Rioolprobleemkwijt die weet wat hij doet waardoor de aanleg perfect gebeurt en uw woongenot bevordert zal worden.

Hoe gaat de expert te werk?

De expert gaat allereerst met u in gesprek over de mogelijkheden. Op deze manier brengt de expert uw wensen in kaart en weet hij waar hij rekening mee moet houden. Wanneer u akkoord gaat met zijn plan gaat hij zo snel mogelijk aan het werk. Hij verbindt uw badkamer, keuken en toilet aan het gemeentelijke rioolstelsel.

De expert neemt alle bijbehorende werkzaamheden ook op zich als u dit wilt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het nodige graaf-,hak-, of breekwerk. Deze voorbereidende werkzaamheden worden uiteraard ruim van te voren met u besproken zodat u niet voor ongewenste verrassingen komt te staan.

Advies van de expert

Is de riolering naar tevredenheid aangelegd? Dan geeft de expert nog een aantal tips die ervoor zorgen dat de riolering zo goed mogelijk wordt onderhouden. Door bijvoorbeeld haren op tijd uit uw doucheputje te verwijderen en het vermijden van vetresten en etensresten in uw afvoer.

Wat zijn de kosten van een rioolaanleg?

De kosten van het aanleggen van de riolering hangen volledig af van uw wensen. De volgende punten spelen een grote rol bij het bepalen van de kosten van de riolering:

  • Het aantal meter buizen dat moet worden aangelegd

  • Welk materiaal gebruikt moet worden

  • Hoeveel sanitaire voorzieningen aangesloten moeten worden

  • Is er voorbereidend werk nodig?

  • Hoeveel experts zijn er nodig?

Wanneer uw vakman deze dingen weet kan hij een goede prijsindicatie geven voor zijn werkzaamheden. Wij kunnen u verzekeren dat dit altijd een eerlijke prijs is. Dus heeft u nu een riolering die aangelegd moet worden? Twijfel dan niet en bel of mail voor een afspraak!

https://rioolprobleemkwijt.be/riooldiensten/

Gerelateerde artikelen

Motten bestrijden in Huis

3 oorzaken van een slechte nachtrust

Serre aanbouw al binnen een week mogelijk