Alpi Blog
Image default
Woning en Tuin

Motten bestrijden in Huis

 

Motten overlast en wat u er tegen kunt doen

Motten zijn vervelende vlinders die u niet in huis of in de zaak wilt aantreffen. Buiten dat u het beste in de avond ramen en lichten uit kunt houden zijn er meer mogelijkheden om de motten voortaan buitenshuis te houden. Voor het bestrijden van motten bied ik in dit artikel ook uitkomst. Buiten dat u helaas eerst alles grondig moet reinigen is het ook aan te raden om voortaan iets te hebben dat motten meteen elimineert. Dit kunnen mottenvangers zijn maar ook stukjes cederhout bijvoorbeeld dat er voor zorgt dat de motten wegblijven omdat ze de geur ervan niet uit kunnen staan.

 

Verschil in Motten

Er zijn vele verschillende motten waar je overlast van kunt hebben. Zo heb je de Welbekende Kleermotten. Zij zijn verzot op katoen en wringen zich vaak tussen deuren en kieren jou kledingkast binnen. In de meeste gevallen gaat het dan ook om kleermotten die men graag wil bestrijden. Wat je toe kunt passen is bijvoorbeeld blokjes cederhout in je kast leggen. Dit kun je tussen de kleding doen en een paar blokjes ophangen tussen het kledingrek. Indien dit niet voldoende werkt kun je ook kiezen voor mottenballen. Deze koop je gewoon bij de drogisterij. Het punt met mottenballen is dat ze zo enorm stinken. Dat is dan ook de hoofdreden waarom men liever kiest voor een andere oplossing. Niets zo vervelend dat stinkende kleren natuurlijk.

 

Meelmotten: meel motten zijn, zoals de naam al zegt, verslaafd aan alles wat met meel te maken heeft. Deze motten vind je vaak in de voorraadkast waar je bijvoorbeeld je aardappelen bewaard. Ook houden zij van voorverpakte gnocchi en andere pasta producten. Meelmotten zijn het beste te bestrijden met een mottenval. Het is niet fris om mottenballen tussen je voorverpakte eten te leggen. Cederhout is ook een goede oplossing, dit zou u bijvoorbeeld eerst eens kunnen toepassen. Waarom cederhout niet het standaard remedie is voor het weghouden en bestrijden van motten is omdat het vaak niet zo heel effectief werkt. De geur vervaagd en de motten raken er zogezegd aan gewent.

 

Motten bestrijden met mottenval

Indien u de motten niet kunt bestrijden met eerder genoemde methoden. Is het wellicht verstandig om voor zwaarder geschut te kiezen. Een mottenval is als het ware een vliegenvanger dat ervoor zorgt dat de motten zowel aangetrokken worden als uitgeschakeld. U kunt kiezen voor een mottenval met kleefplaat of spanningsboog. De met spanningsboog werkt op elektriciteit en zorgt ervoor dat de mot middels een klein stroomstootje naar beneden valt in het opvangbakje. De met kleefplaat werkt net iets anders. Hier wordt de mot gedood middels een kleefplaat. De mot gaat er op zitten of wordt er tegenaan gezogen, dit hangt van de mottenvanger af, en vervolgens eenmaal op de plaat belandt kunnen zij niet meer weg waarna zij vanzelf sterven.

 

Klik indien u meer informatie wenst of wilt rondsnuffelen in de Mottenvallen Aanbiedingen

 

http://www.antivliegenshop.nl/Mottenvangers-Mottenbestrijding