Alpi Blog
Image default
Woning en Tuin

Houd je hoofd koel tijdesn deze hittegolf

De komende tijd wordt het enorm warm in Nederland. Temperaturen blijven boven de 30 graden voor een langere tijd en op sommige dagen wordt het zelfs 37 graden. Verkoeling in dit weer is dus essentieel.  In deze blog geven we je enkele tips voor afkoelen in deze tropische temeperaturen..

Jezelf afkoelen is belangrijk

Zorg ervoor dat je tijdens deze temperaturen koel blijft. Dat is namelijk enorm belangrijk Je kunt dit doen door afkoeling te zoeken. Denk hierbij aan zwemmmen in een zwembad, meer of de zee. Zo zorg je ervoor dat je lichaam afkoelt en daardoor beter tegen de warmte kan. ga je genieten ind e tuin of heb je niks met zwembaden? Zorg dan voor verkoeling en dat je deze in de buurt hebt. Je kunt dit doen door gebruik te maken van een tuinslang of zelfs een douche. Deze douches zijn ook perfect voor verkoeling. Zo kun je bijvoorbeeld gebruik maken van Solar douches, wat kleine douches zijn met een klein water reservoir.

Afwisselen is belangrijk

De komende dagen wordt het prachtig weer en dan heb je misschien de neiging om zoveel mogelijk in de zon te blijven. Hiermee moet je uitkijken, te lang in de zon met deze temperaturen kan ervoor zorgen dat je een zonnesteek op loopt. Zoiets wil je zoveel mogelijk voorkomen. Niet alleen ben je dan verbrand , je kunt namelijk ook er flink ziek van worden en enkele dagen plat liggen. Zou zonde zijn van je vakantie toch? Wissel je zonuren af en voorkom dit. Dat houdt in dat je niet de hele dag in de zon moet zitten. Wissel voldoende af door soms een uur in de schaduw te gaan zitten. Doe je dit allemaal? Dan verminder je de kans op een zonnesteek, verbrand te worden of andere complicaties

https://outathome.be/product-categorie/water/solar-douches/