Alpi Blog
Image default
Woning en Tuin

Dakdekker offertes? Advies voor soort Dakbedekking

Dakdekker advies voor soort dakbedekking

Een dakdekker zorgt ervoor dat door middel van dakbedekking uw dak en daarmee ook uw huis wordt beschermd tegen onder andere de weersomstandigheden maar ook de zon. Welke soorten dakbedekking kan een dakdekker voor u plaatsen? We bespreken de meest voorkomende soorten dakbedekking hieronder.

Soorten dakbedekking

Het kan soms lastig zijn een keuze te maken uit de vele soorten dakbedekking. Er zijn ook verschillende soorten daken en ieder soort dak heeft zo ook een soort dakbedekking dat er goed bij past. Een dakdekker kan u door zijn vakkennis uitstekend adviseren welke soort dakbedekking het beste past bij uw huis. We zullen de meest voorkomende soorten dakbedekking kort bespreken.

Dakpannen

De dakpan is al eeuwen oud. Deze van klei gebakken pannen worden door de dakdekker op daken met een helling geplaatst en worden geproduceerd in vele verschillende vormen, maten en kleuren. De dakpan biedt een zeer goede bescherming tegen de weersomstandigheden en met de lange levensduur ervan is dit type een zeer populaire vorm van dakbedekking.

EPDM dakbedekking

Ethlyeen Propyleen Dieen Monomeer, de voluit beschrijving van EPDM, is een synthetisch rubber materiaal. Dat betekend dus dat deze soort dakbedekking ook zeer elastisch is en daarmee goed bestand is tegen grote temperatuurverschillen, maar daarnaast ook tegen weersomstandigheden.

Bitumen dakbedekking

Bitumen is een typen dakbedekking dat veel op platte daken wordt gelegd en we ook nog veel zien op oude daken. Bitum beschermt het dak tegen de invloeden van de ozon en weersomstandigheden. Het is een zeer duurzaam product en daarnaast ook gemakkelijk aan te brengen door de dakdekker.

PVC dakbedekking

PVC is de afkorting van Polyvinychloride, deze kunststof dakbedekking is ontzettend dun en van heel licht materiaal. Deze soort dakbedekking is zeer gemakkelijk door de dakdekker aan te brengen en daarnaast ook uiterst milieuvriendelijk omdat het materiaal recyclebaar is.

Zink dakbedekking

Een type dakbedekking dat we steeds vaker terug zien op hellende daken is dakbedekking van zink. In een dak van zink kan eenvoudig een gebogen vorm worden aangebracht. Daarnaast is dit type materiaal ook recyclebaar, makkelijk te onderhouden en heeft het een zeer lange levensduur.

Koper dakbedekking

Met een koper dakbedekking wordt er een zeer karakteristieke uitstraling aan de woning gegeven. Het koper zal op den duur door de weersinvloeden gaan oxideren, wat de levensduur van het materiaal ten goede komt. Koper is erg sterk en kan in vrijwel alle vormen worden verwerkt.

Riet dakbedekking

Een rieten dakbedekking wordt tegenwoordig veel gebruikt om een exclusieve uitstraling te geven aan een huis. Het type dakbedekking vergt meer onderhoud dan een normaal dak en het is daarom ook aan te raden om uw goed te laten informeren door de dakdekker als u overweegt om voor dit type dakbedekking te gaan.

Aluminium dakbedekking

Met een aluminium dakbedekking wordt er gekozen voor een licht en robuust materiaal dat erg flexibel is en daardoor in zeer gevarieerde ontwerpen kan worden gemaakt. Het type dakbedekking vergt weinig onderhoud en is goed bestendig tegen corrosie en zware weersomstandigheden. Daarnaast is het ook nog eens een duurzaam en recyclebaar.

Groen dakbedekking

Bij een groendak bestaat uit een laag van vetplantjes en andere soorten begroeiing. Er wordt hierbij onderscheid gemaakt tussen twee soorten, een extensief groendak waarbij de begroeiing wordt beperkt tot vetplantjes en mos, en een intensief groendak die qua begroeiing te vergelijken is met een gewone tuin. De groenlaag op het dak zorgt voor uitstekende isolatie en biedt een goede bescherming tegen weersinvloeden en uv-stralen.

Dakdekker offertes met elkaar vergelijken

Wanneer u op zoek bent naar een dakdekker, dan is het verstandig om meerdere dakdekker offertes aan te vragen bij diverse dakdekkers. Door deze offertes na ontvangst goed met elkaar te vergelijken kunt u aanzienlijk op kosten besparen en daarnaast ook gemakkelijk kiezen voor de dakdekker die het beste aansluit op uw prijs- en kwaliteitswensen.

http://www.123dakdekker.be