Alpi Blog
Image default
Woning en Tuin

Alles wat je moeten weten over groene schoolpleinen

BTL zet zich in voor een groenere omgeving in allerlei sectoren. Zo ook voor het groen schoolpleinen. Groen op een schoolplein heeft veel voordelen voor zowel het uiterlijk als voor de kinderen. Daarom lees je in dit artikel alles over het hebben van een groene omgeving op het schoolplein.

Gastvrijheid en identiteit

Het schoolplein wordt steeds meer gezien als identiteit van de school en een bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Een groen schoolplein ziet eruit als gastvrij en kan met speeltoestellen bijdragen aan de ontwikkeling van de kinderen. BTL kan je helpen bij de inrichting van het schoolplein en kan adviseren over waar je in kunt investeren om een uniek schoolplein te creëren.

Het schoolplein van de toekomst

De provincie Brabant heeft met een aantal partners een subsidie in het leven geroepen om meer aandacht te geven aan het hebben van een groen schoolplein. Dit is begonnen om de vergroening van schoolpleinen te stimuleren, omdat een groene omgeving kan bijdragen aan de ontwikkeling van een kind. Voor meer informatie over deze regeling kun je terecht bij de provincie Noord-Brabant of kun je contact opnemen met BTL.

 

Wat BTL kan doen voor jouw schoolplein

Als je geïnteresseerd bent in het herinrichten van een schoolplein en meer groen dan kan BTL je van dienst zijn. Zij kunnen advies leveren en je begeleiden tijdens het gehele proces. Daarnaast kunnen ze je helpen met het aanvragen van subsidies. Naast de wensen van de school en de kinderen wordt ook rekening gehouden met onder andere duurzaamheid en veiligheid. Voor meer informatie kun je contact opnemen met BTL of kun je een kijkje nemen op de website. Je kunt meteen beginnen met het ontwikkelen van jouw groene schoolplein.

Gerelateerde artikelen

De beste kwaliteiten van een goede bouwfirma in Oost-Vlaanderen voor uw toekomstige bouwproject

Industriƫle tafels in een modern interieur

Advies van de specialist in keukens: maak de juiste keuze