Alpi Blog
Image default
Winkelen

De glasblazers

Een echte ambacht is dat van de glasblazers. Zoals het woord het eigenlijk al zegt wordt het glas geblazen in een vorm die gewenst wordt. De blazers laten dan een bol van glas verwarmen aan het einde van een riet. De beginsituatie is altijd een bol glas, omdat deze vorm omgevormd kan worden in alle mogelijke varianten. Er wordt daarna in dit riet geblazen wat ervoor zorgt dat het glas zich zal uitzetten en een andere vorm kan aannemen. Zodra de bol mooi gevormd is, wordt deze als het ware van het riet afgesneden en is het klaar om bewerkt te worden. De cilinder wordt daarna platgedrukt en dat zorgt voor een plat oppervlak. Mocht tijdens dit proces het glas kapot gaan, dan is het glas repareren vrijwel onmogelijk. Er moet dan weer van voor af aan begonnen worden. Dit is een reden dat er geconcentreerd te werk gegaan moet worden. Het glas wordt eigenlijk altijd geblazen bij een temperatuur tussen de 870 en 1040 graden Celsius.  De variant van het glas dat op een lagere temperatuur geblazen kan worden is de soda – calcium. Dit glas heeft een vrij lage smelttemperatuur van 730 graden Celsius. Bij deze variant wordt het glas na het blazen in een oven gezet die een hitte heeft van 500 graden Celsius, waardoor het glas niet te snel afkoelt en kan gaan breken.  Het glas dat door de blaasmethode is gemaakt kan worden bewerkt met een freesmethode. Ook kan dit glas gesneden worden met een glassnijder, met een waterstraal gesneden worden of gegraveerd. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in het normale glas voor huizen en de vensters is glasned24. Mocht je op zoek zijn naar een nieuw raam of er heeft zich schade voorgedaan aan je raam, dan kun je dit bedrijf inschakelen om dit te vervangen of te herstellen. Vooral met deze koude dagen is het aan te raden om de isolatie van het huis in orde te hebben.

https://www.glasned24.nl/

Gerelateerde artikelen

Zo kleed jij je sportief én stijlvol

Waarop moet je letten bij het kopen van een aluminium pilotenkoffer?

Sportvoeding, extra tussendoortjes voor de atleet