Alpi Blog
Image default
Winkelen

4x de meest iconische ontwerpen van modehuis Valentino (verkrijgbaar in Valentino webshop)

Het Italiaanse modehuis Valentino is een bekende naam in de mode-industrie. Het merk is sinds de jaren zestig actief en is verantwoordelijk voor een hoop iconische ontwerpen. Naast Valentino Couture heeft het merk ook ready-to-wear kleding die je bijvoorbeeld in de webshop met Valentino bestelt. Bij Mania K vind je de nieuwste collecties van Valentino in de webshop en bestel je eenvoudig vanuit België en Nederland.

1. De trouwjurk van Jackie Kennedy

In 1968 ontwierp Valentino de trouwjurk van Jackie Kennedy voor haar bruiloft met Aristotle Onassis. De witte jurk viel tot vlak boven haar knie en was rijkelijk versierd met kanten details. Deze jurk is een van de meest iconische ontwerpen van Valentino. Het modehuis ontwierp ook andere trouwjurken, bijvoorbeeld voor Anne Hathaway en Nicky Hilton.

2. De Oscars-jurk van Julia Roberts

In 2001 ontving Julia Roberts de Academy Award voor Beste Actrice voor haar hoofdrol in de film Erin Brockovich. Na twee eerdere nominaties was dit haar eerste Oscar. Tijdens de ceremonie droeg ze een lange, zwarte jurk met details in tule en met witte strepen van het modehuis Valentino.

3. Jurken voor de Britse koninklijke familie

Het modehuis Valentino ontwierp jurken voor veel filmsterren en beroemdheden, zo ook voor leden van de Britse koninklijke familie. Zo droeg prinses Margaret in 1974 een prachtige jurk van het merk en verscheen prinses Diana in 1992 in een bordeauxrode Valentino-jurk. Ook prinses Caroline van Monaco droeg in 1972 een jurk van het merk.

4. De klassieke rode jurk

In 1968 droeg het model Veruschka een opvallende rode jurk op de catwalk. Deze jurk was iconisch en versterkte Valentino’s reputatie als een van de grootste ontwerpers. Valentino was geobsedeerd door de kleur rood en ontwierp talloze rode jurken door de jaren. Beroemdheden zoals Claudia Schiffer, Sienna Miller en Jennifer Aniston verschenen in rode jurken van dit modehuis. Ook in de webshop zie je veel rood terug van Valentino, maar dan in ready-to-wear ontwerpen.

Ervaar dezelfde luxe als de sterren

Wil jij ook stralen als deze grote sterren? Dan is de webshop van Mania-K de ideale plaats voor jou om je nieuwe stuk van Valentino te vinden. Ze gaan zeer voorzichtig om met de kledij en zorgen ervoor dat jouw bestelling veilig aankomt. Neem dus zeker een kijkje in hun webshop en vind jouw favoriete stuk vandaag nog!

https://mania-kwebshop.be/