Alpi Blog
Image default
Verbouwen

Badkamerrenovatietips

Er zijn veel verschillende aspecten van badkamerinrichting. U hoeft niet per se de indeling van uw badkamer te veranderen om een frisse en actuele uitstraling te krijgen. Voor deze woningrenovatie is het uiterlijk eenvoudig en goedkoop veranderd.

De stappen voor deze badkamerinrichting waren:

Het behang verwijderd en de badkamer geschilderd met frisse witte verf. Er is toevallig een witte verf met de naam Swiss Coffee.

De badkuip en douchetegels wit geglazuurd.

De oude wastafel en medicijnkastje verwijderd en vervangen door een nieuwe inrichting.

De oude douchedeur vervangen door een nieuwe heldere, glazen douchedeur.

Nieuwe wasbak en douchearmaturen gekocht en geïnstalleerd, samen met nieuwe handdoekhouders.

De badkamervloer opnieuw betegeld met een bijgewerkte witte tegel.

Om de kosten te verlagen, overweeg het beglazen van de badkamertegels versus het verwijderen van de oude tegels en het installeren van nieuwe. Deze badkamer had blauwe tegels in de douche en bruinrode gekleurde tegels als afwerking. De tegels zijn schoongemaakt en wit gemaakt wat een hele nieuwe look aan de badkamer gaf.

Een andere kostenbesparende maatregel was een medicijnkastje dat niet 100% perfect was. Het medicijnkastje had een markering op de zijkant. Onvolkomenheden zijn moeilijk te ontdekken, tenzij er op wordt gewezen. Zolang deze onvolkomenheden niet direct waarneembaar zijn, kun je soms geluk hebben en precies vinden wat je nodig hebt voor een goede prijs! Er zijn genoeg keuken- en badkamerzaken die niet alleen nieuwe items verkopen, maar ook minder perfecte koopwaar aanbieden.

Aangezien dit huis slechts één badkamer had, zijn er handdoekenrekken gekocht om het aantal handdoeken dat in één keer kon worden opgehangen te maximaliseren. De gedachte was dat er waarschijnlijk meer dan één persoon in het huis zou wonen. De armaturen waren goedkoop maar modern. Grote magazijnwinkels hebben een grote selectie van bad- en doucheartikelen tegen zeer concurrerende prijzen.

Wees daarom niet geïntimideerd als het gaat om badkamerrenovatie. U hoeft niet altijd tienduizenden euro’s te besteden om waarde toe te voegen aan uw huis met een gerenoveerde badkamer.

https://aannemersherentals.jouwweb.be