Alpi Blog
Image default
Tuin en buitenleven

De toepassingen van betonblokken

Met betonblokken kun je ontzettend veel. Je kunt er bijvoorbeeld een gebied mee afzetten waar bijvoorbeeld rijtuigen niet in mogen rijden. Je kunt er daarnaast ook muren mee bouwen of je kunt ze gebruiken in je tuin als decoratie. Door onder andere het enorme gewicht is beton uitermate geschikt als bescherming voor je tuin of een ander gebied. In dit artikel lees je alles over de toepassingen van betonblokken.

Betonblokken als bescherming

De meest logische toepassing van betonblokken is wellicht de bescherming die ze kunnen bieden. Je kunt er een muur van bouwen om bijvoorbeeld je tuin te beschermen, maar ook op evenementen kunnen betonblokken zorgen voor veiligheid. Wanneer er grote blokken worden gebruikt als omheining zal er geen voertuig meer doorheen kunnen vanwege het zware gewicht van beton. Dit werkt beter dan hekken of linten, omdat deze gemakkelijk door iedereen verplaatst kunnen worden. Het is dus verstandig om te kiezen voor meer veiligheid en dus te kiezen voor beton.

Betonblokken in de tuin

Betonblokken zijn niet alleen verkrijgbaar als grijze industrieel uitziende blokken die enkel geschikt zijn als functioneel materiaal. Je kunt ook decoratieve betonblokken kopen die mooi staan in je tuin. Als je in de zomer veel tijd doorbrengt in je tuin wil je natuurlijk ook iets hebben om naar te kijken. Je kunt daarom tussen je planten eens een decoratief stuk beton plaatsen. Dit materiaal is ontzettend duurzaam en gaat dus lang mee. Dit komt omdat beton minder onderhevig is aan bijvoorbeeld corrosie dan veel ander materiaal. Daarnaast kun je het in allerlei kleuren en vormen krijgen. Je kunt ook een professional vragen om je te helpen bij de inrichting van je tuin met beton. Kijk voor meer toepassingen en opties op www.sierbeton.nl en plan vandaag nog je gebruik van betonblokken.