Alpi Blog
Image default
Huishoudelijk

Tegels Eurostone

Een tegelvloer leent zich uitstekend voor het gebruik van vloerverwarming. Tegels zijn van nature niet warm, maar zijn wel zeer hittebestendig. Bij het plaatsen en gebruiken van vloerverwarming zullen de tegels dus niet uitzetten of krimpen.

Ben je van plan om je woning van een nieuwe tegelvloer te voorzien, is het aan te raden om informatie in te winnen over de verschillende mogelijkheden. De ouderwetse tegelvoer zoals we bij onze grootouders zagen, heeft intussen plaats gemaakt voor heel wat alternatieven met allen andere kenmerken.

Jonge gezinnen met kinderen kiezen beter voor een tegel met hoge hardheid. Hoe harder de tegel, hoe beter hij bestand is tegen krassen en putjes. Bovendien is het noodzakelijk om een aangepaste tegel te kiezen per ruimte. Een keuken vraagt een andere tegel dan een woonkamer!

Hoe de tegelvloer eruit ziet, is bepalend voor de volledige uitstraling van de woning. In moderne woningen kiest men meestal voor vierkante tegels, al dan niet van groot formaat. Grote tegels, tegenwoordig ook XXL-tegels genoemd, kunnen een kamer groter laten lijken, maar zijn niet geschikt voor erg kleine ruimtes. Kleinere tegels of mozaïektegels kunnen aan een ruimte dan weer een vintage toets geven en kunnen zelfs erg decoratief zijn.  Vroeger koos men vaak voor tegels van verschillende formaten op het terras, en die trend keert nu terug binnenshuis. Ook niet-traditionele vormen zoals vijf- en zeshoeken worden tegenwoordig terug gekozen. 

Welke tegel je ook kiest, je kiest voor een onderhoudsvriendelijke en duurzame vloer. Tegels gaan lang mee, verliezen hun schoonheid niet en vragen niet meer dan af en toe een sopje en een dweil om er netjes uit te zien. Wil je zeker zijn dat je de juiste tegels kiest voor jouw behoeftes, laat je dan adviseren door een professional.

http://www.eurostone.be/tegels