Alpi Blog
Image default
Gezondheid

Waarom virtual reality dé oplossing is voor de gezondheidszorg

De beste behandeling voor bijziendheid? Dat is ongetwijfeld het spel van Digithea uit Hasselt. Met virtual reality zorgden zij voor dé oplossing binnen de gezondheidszorg. Al spelend leren kinderen én jongeren hoe ze om moeten gaan met beeldschermen en ontdekken ze wat de vele risico’s hiervan zijn. Lees snel verder en ontdek waarom virtual reality dé beste behandeling voor bijziendheid is en bijgevolg een nieuwe doorbraak is in de gezondheidszorg.

 

Kies voor virtual reality als behandeling van myopie

Virtual reality heeft over de jaren heen zijn functionaliteit al bewezen. Niet alleen in games, maar ook in andere maatschappelijke gebieden, zoals de gezondheidszorg, is virtual reality een oplossing. Zo kan het onder meer als behandeling voor bijziendheid, of myopie, gebruikt worden. Op een speelse en creatieve manier leren de kinderen de gevaren van te veel naar een beeldscherm te kijken. En dat gedurende slechts tien minuten. Op Digithea.eu vindt u alle informatie over de behandeling van bijziendheid door virtual reality en waarom dat de toekomst van de gezondheidszorg is. Met innovatieve VR-technologie kunnen het tekort aan visuele educatie en opvoeding op een leuke en leerzame manier ingevuld worden. De geodekeuring van virtual reality in de gezondheidszorg, met name als behandeling voor bijziendheid, verliep in de volgende fasen:

  • Fase 1 – Onderzoek naar ‘Gamification of Optometry’ (afgerond)
  • Fase 2 – Creatie VR-wereld ‘World of Thea’ (afgerond)
  • Fase 3 – Creatie VR-module ’20/20 Regel’ voor WoT (afgerond)
  • Fase 4 – Workshops ‘Goed zien op school’ (afgerond)
  • Fase 5 – Marktintrede BENELUX ( verwacht in 2023)
  • Fase 6 – Europese Campagne ‘Myopia can be stopped’

Zo ziet u al, de stappen in de juiste richting, namelijk om virtual reality in de gezondheidszorg als behandeling van bijziendheid te gebruiken, zijn alvast gezet. Heeft u hierrond nog vragen? Aarzel dan zeker niet om contact op te nemen met deze professionals!

 

Neem contact op met deze experten

Heeft u interesse in de mogelijkheden van virtual reality in de gezondheidszorg, namelijk voor de behandeling van bijziendheid? Aarzel dan zeker niet en contacteer deze specialisten. Dat doet u aan de hand van de contactgegevens die u terugvindt op de website van deze experten in het bestrijden van myopie.