Alpi Blog
Image default
Gezondheid

Waarom is TENA incontinentiemateriaal de beste keuze?

Als u last heeft van ongewild urineverlies dan is dat natuurlijk heel vervelend. Het kan er zelfs voor zorgen dat u liever niet meer de deur uit gaat uit angst dat er een ongelukje gebeurt. Gelukkig is er het ruime assortiment TENA incontinentiemateriaal waarmee u zich weer zelfverzekerd kunt voelen. Deze producten zijn speciaal gemaakt om het ongemak van ongewenst urineverlies en daardoor een stuk beter en betrouwbaarder dan bijvoorbeeld maandverband. TENA incontinentiemateriaal bestaat al vele tientallen jaren en heeft zijn kwaliteiten aan verschillende generaties bewezen. Er is verband en er zijn inlegkruisjes, allemaal bedoeld voor matig of ernstigere incontinentie. U kunt op basis van uw behoefte zelf bepalen welk product het beste bij u past.

Handig voor onderweg: incontinentiebroekjes

Als u van huis gaat dan kan het gebeuren dat u gedurende een aantal uren niet de gelegenheid heeft om uw TENA incontinentiemateriaal te verwisselen. U kunt dan kiezen voor een verband met een hoger absorptievermogen maar er zijn ook comfortabele incontinentie broekjes. Die draagt u in plaats van een gewone slip en ze zitten heerlijk comfortabel. Niemand heeft in de gaten dat u het draagt. Als u per ongeluk urine verliest dan wordt dit opgenomen in de absorberende kern en niemand merkt of ruikt iets. U hoeft zich niet ongemakkelijk te voelen of direct op zoek te gaan naar een toilet. Met de TENA incontinentiematerialen zorgt het merk ervoor dat iedereen zich vrij kan bewegen, ook als de blaas niet altijd meewerkt.

Incontinentie is van alle leeftijden

Incontinentie is zeker geen kwaal die alleen bij oudere dames voorkomt. Ook mannen en jonge mensen kunnen er last van hebben. Dit kan het gevolg zijn van een aandoening aan de blaas, een verlamming of een recente operatie. Soms is de incontinentie tijdelijk, soms is het een blijvend probleem. Als u hiermee te maken krijgt dan is het belangrijk om direct een goed TENA incontinentiemateriaal te gaan gebruiken. Zo voorkomt u ongemakkelijke situaties en kunt u gewoon doen wat u altijd deed zonder beperkingen. Op de verschillende verpakkingen staat aangegeven of het product bedoeld is voor matig of ernstiger urineverlies. U vindt alle verpakkingen van TENA op Hulpmiddelonline.be.