Alpi Blog
Image default
Gezondheid

Hypnotherapie: een woordje uitleg

Hypnotherapie is een therapie gebaseerd op hypnose. Door iemand onder hypnose te brengen kan men de persoon in zijn onderbewustzijn inzicht doen krijgen in wat juist het probleem is en zo het genezingsproces starten. De patiënt wordt in een lichte trance gebracht door de hypnotherapeut om zo te kunnen doordringen naar het onderbewuste. De patiënt zelf heeft alles onder controle. De therapeut is gewoon begeleider in dit hele proces door suggestieve feedback te geven tijdens de hypnose zodat het probleem gedefinieerd wordt en dat de healing kan starten.

De holistische visie en hypnotherapie zijn verbonden

Volgens de holistische visie bestaat de mens uit één geheel en uit verschillende onderdelen die in verbinding staan met elkaar. Zowel psychologisch, gedachten en emoties en lichamelijk. Als één van deze niet in evenwicht staat, dan kan dat op andere vlakken voor klachten zorgen. Als je je psychologisch niet zo goed voelt, kan dat uiten in verschillende lichamelijke klachten. Hypnotherapie wordt gebruikt om je psychologisch weer kracht te geven om jezelf te genezen. Als de geest weer in balans is, dan volgt het lichaam ook.

Via hypnotherapie kan men het onderbewustzijn positief beïnvloeden en kan de patiënt de klachten beter begrijpen.

Wat kan allemaal worden behandeld in de hypnotherapie?

  • Slaap bevorderen: Voor slechte slapers en piekeraars een droom.
  • Depressies en Burn-out: Daarvan is het inderdaad al wetenschappelijk bewezen dat door de onstabiele psychische toestand allerlei klachten kan krijgen
  • Stress bestrijdend:
  • Pijnen
  • Trauma’s aanpakken
  • Verslavingen
  • Zelfkennis bevorderend door je talenten te ontdekken en inzicht in jezelf
  • Angsten onder ogen zien en aanpakken

Het helpt ook om je onderbewustzijn positief te beïnvloeden zodat je uiteindelijk meer van jezelf kan houden en emotioneel sterker te worden om de balans in evenwicht te houden. Positieve energie is de kracht van alles.

https://www.zoma-opleidingen.nl/