Alpi Blog
Image default
Gezondheid

De online ervaringen rondom sapvasten

Sapvasten wordt steeds populairder. Het is een maaltijd vervangen door een groente (of fruit) sap om je lichaam te zuiveren van afvalstoffen. Het zorgt voor nieuwe energie en versterkt je immuunsysteem. Een sapvast kuur is wat intensiever. Hierbij ga je voor een aantal dagen achter elkaar al je maaltijden vervangen door de sappen van een detox kuur. 

Het sapvasten helpt je in allerlei manieren voor een gezonder leven. Het helpt tijdens het sapvasten met afvallen en de afvalstoffen af te voeren. Het zorgt ervoor dat je veel vitaminen, mineralen en voedingsstoffen binnen krijgt. Ook helpt het voor bijvoorbeeld een betere weerstand of een mooiere huid. 

Na het sapvasten is het makkelijker om een gezonde leefstijl er op aan te houden.

Heb je je wel eens afgevraagd wat sapvasten met je lichaam doet? Wat voor positieve effecten heeft het op je lichaam? Wat zijn de nadelen van sapvasten? Lees het hieronder. 

 

Sapvasten ervaringen 

De ervaringen van sapvasten kunnen erg verschillen tussen personen. De een heeft geen tot weinig last de eerste paar dagen. Andere mensen moeten even wennen de eerste paar dagen. 

De eerste paar dagen kunnen mensen verschijnselen als bijvoorbeeld hoofdpijn of spierpijn krijgen. Dit betekent dat het sapvasten zijn werk doet. Deze symptomen zeggen namelijk dat de afvalstoffen in je lichaam worden afgevoerd. Het is belangrijk om tijdens het sapvasten goed je rust te nemen voor de zekerheid. Zo weet je zeker dat je lichaam zich totaal kan focussen op de reiniging.

Na deze eerste paar dagen (persoonsafhankelijk hoelang), begint je lichaam zich te resetten en ervaar je meer energie en heb je een zogenaamd ‘schoon’ en gezond gevoel van binnen. 

 

Sapvasten thuis 

Het maken van de lekkerste en mooiste groentesapjes is best een kunst! Als je je afvraagt hoe je ingrediënten het beste kunt combineren om een zo gezond en smakelijk mogelijk sapje te maken, hebben we hier een aantal pagina’s met saprecepten. Over het algemeen geldt dat het vaak goed werkt om ingrediënten met dezelfde kleur te combineren. Ook bevelen we aan om zo veel mogelijk groentes en knollen te gebruiken voor je sapje, en maximaal 30% aan fruit. Dit om insuline-pieken en een hoge inname van fruitsuikers te voorkomen. Dat helpt ook weer bij het afvallen. Voor heerlijke, bijzondere smaken kan je ook werken met kruiden en specerijen, en vergeet de supergezonde schil van bijvoorbeeld de citroen ook niet! Leef je uit en experimenteer. Creatief sappen kan leiden tot grote vreugde! Zorg voor een goede balans door een zo groot mogelijke diversiteit aan ingrediënten te gebruiken. Gebruik alleen rauwe en zo veel mogelijk biologische groenten voor de meest gezonde en zuiverende ontgiftings ervaring!

https://www.sap.je/