Alpi Blog
Image default
Gezondheid

Constante vermoeidheid verhelpen

Je verschillende weken moe of uitgeput voelen kan verschillende oorzaken hebben, je kan gewoonweeg te weinig slaap hebben maar je kant ook een tekort aan vitamine in je lichaam hebben.    Een tekort aan vitamine D kan verschillende klachten met zich mee brengen en kan zelfs een depressie voortbrengen.

 Vitamine D  kan je lichaam zelf aanmaken door middel van zonlicht.   Ook is het nodig om calcium en fosfor uit je voeding  te halen zodat je lichaam deze ook voldoende kan opnemen.  Eerdat de klachten merkbaar zijn heb je al een  jaar een tekort aan vitamine D.

De bekendste klachten die vitamine D met zich meebrengt zijn:

–          klachten  met  tanden of botten
–          spierkrampen en spierzwakte

Er zijn ook verschillende  ziekte waar men nog niet zeker van is maar men vermoed dat deze ook een verband hebben met vitamine D. Voorbeelden hiervan zijn:

–          Lage rugpijn
–          Migraine
–          Kanker
–          Hart en vaatzieken
–          Depressie
–          Kanker

Om te weten of je vitamine D tekort hebt kan je bij je huisarts langs aan gaan om een bloedonderzoek te ondergaan.    Vitamine D wordt zwaar onderschat bij de mensen net zoals vitamine dat belangrijk is voor  je energie niveau op peil te houden.

Indien je een tekort hebt  zijn er verschillende manieren om je tekort terug op peil te krijgen. Zoals we hierboven al reeds vermeld hebben kan je vitamine D  aanmaken door zonlicht, natuurlijk kan je zelf niet kiezen voor meer zon dus deze manier ligt buiten jou macht.  Vitamine D kan je ook terugvinden in voeding  zoals vis, ei en melkproducten maar hier kan je je jou tekort echter niet mee verhelpen. De beste manier om je vitamine tekort te verhelpen is door middel van supplementen .  Deze kan je kopen in verschillende vormen zoals druppels, pilletjes, capsules. 

http://www.topvitamins.nl/