Alpi Blog
Image default
Gezondheid

3 Tips voor een betere mentale gezondheid door Nick de Waard

De 3 tips hieronder zijn algemene suggesties voor je mentale welzijn. Deze tips zijn onderzocht door Nick de Waard, expert op het gebied van mentale gezondheid. Als je meer hulp nodig hebt, neem dan contact op. Het is normaal en moedig om te doen.

Wees aardig voor jezelf

Als je je down voelt, is het gemakkelijk om streng voor jezelf te zijn. Hoewel je misschien niet van plan bent om jezelf te feliciteren of te complimenteren, probeer dan medelevend te zijn. En hier is een kleine bonustip: als je echt moeite hebt om aardig voor jezelf te zijn, doe dan iets aardigs voor iemand anders. Complimenteer jezelf dan dat je het doet!
Oefening: Zelfs een korte wandeling maken of een trap oplopen kan stress verminderen en de alertheid vergroten. Een regelmatige trainingsroutine kan iemands humeur stimuleren, de concentratie verhogen en zelfs symptomen van angst en depressie helpen verlichten.

Eet gezond

Groenten en fruit? Absoluut! Voedzame voedingsmiddelen. Zeker. Drink geen 10 kopjes per dag, tenzij het water is. Maar gezond eten betekent ook een gezonde houding ten opzichte van voedsel hebben. Geniet van maaltijden met vrienden, probeer nieuwe voedingsmiddelen en probeer niet geobsedeerd te raken door eten. Als je merkt dat je relatie met voedsel je mentale of fysieke gezondheid beïnvloedt, verdiep je dan in de feiten over eetstoornissen en neem de belangrijke stap om hulp te zoeken.

Slaap lekker

De American Academy of Sleep Medicine beveelt tussen de 8-10 uur slaap per nacht aan voor tieners en meer dan 7 uur voor mensen van 20 jaar en ouder. Maar goed slapen verwijst ook naar wanneer je slaapt en de kwaliteit van die slaap. Slaapgezondheidsexpert, Dr. Eleanor McGlinchey beveelt aan om elke dag op hetzelfde tijdstip wakker te worden, zelfs in het weekend en op feestdagen. Deze eenvoudige truc helpt je om dat gevoel van jetlag op maandagochtend (ook bekend als “sociale jetlag”) te bestrijden en ervoor te zorgen dat je functioneert en je op je best voelt.

https://nickdewaard.nl/