Alpi Blog
Image default
Energie

De bijdrage van een kleine windmolen aan uw klimaatdoelstellingen

Om het je doelstellingen voor de verbetering van het klimaat te bereiken is het bedrijf voorzien van groene energie een goed begin. Een kleine windmolen van EAZ Wind voorziet je bedrijf van hernieuwbare groene energie! Dit is een perfecte bijdrage aan verbetering van het milieu en je klimaatdoelstellingen. 

Hoe werkt een kleine windmolen

Als een windmolen wordt opgebracht denken veel mensen aan de massieve witte grote windmolens die verspreid staan door Nederland. Bij EAZ Wind hebben wij een kleine windmolen ontworpen die je bedrijf van veel energie kan voorzien. De windmolen is de hele dag door werkzaam en draagt een steentje bij om je klimaatdoelstellingen te behalen. 

De windmolen ontworpen door EAZ Wind heeft een diameter van 13,2 meter en een erg efficiënte motor die energie opwekt. Daarnaast zijn de windmolens erg compact en passen ze erg mooi bij het landschap van je boerderij. Deze windmolens zijn ervoor gemaakt om 20 jaar mee te gaan en de hele dag door te werken. Omdat je wind als energiebron gebruikt en minder geld hoeft te betalen voor je energie zorg je ervoor dat je bedrijf minder indirecte CO2-uitstoot genereert. 

De werking van een windmolen is als volgt. De windmolen bestaat uit een dynamo waar in een soort propeller is verbonden. Wanneer de wind ervoor zorgt dat deze propeller gaat draaien verandert de dynamo dit in energie. De energie die gegenereerd is wordt direct gestuurd naar het bestaande elektriciteitsnet en geeft stroom waar dit nodig is!

Een kleine windmolen laten installeren

De prijs van een kleine windmolen laten installeren varieert per boerderij. Dit komt omdat de molen in de grond moet worden gegraven, aangesloten moet worden op het elektriciteitsnet en omdat elk bedrijf een ander aantal energie verbruikt. Bij EAZ Wind analyseren we het verbruik van je bedrijf en bieden we een passende oplossing om zo veel mogelijk duurzame energie te gebruiken voor je boerderij. 

Een kleine windmolen is een grote investering op korte termijn maar verdient zich zeker terug als je gaat kijken naar de energiekosten die worden bespaard. Daarnaast is het ook een duurzame oplossing en is goed voor het milieu. Kies ervoor om een kleine windmolen te laten installeren van EAZ Wind en behaal je klimaatdoelstelling van je boerderij door gebruik te maken van duurzame energie. Zo bespaar je niet alleen geld, maar ook het milieu!

 

https://www.eazwind.be/