Alpi Blog
Image default
Dienstverlening

Privé detective Gent

Een privé detective Gent kun je als persoon of als bedrijf inschakelen. Dat kan met verschillende redenen. Soms zijn er dubieuze praktijken aan de hand met iemand die je dierbaar is, bijvoorbeeld een verdwijning. Maar het kan ook minder grimmig zijn, bijvoorbeeld wanneer je je partner verdenkt van overspel. In beide situaties kun je een privé detective inschakelen. In het eerste geval misschien omdat de politie niet voldoende of niet meer bezig is met je zaak. Ook als bedrijf kun je een privé detective inschakelen. De detective zal dan niet zo zeer op persoonlijke kwesties ingaan, maar onderzoekt bepaalde werknemers om bepaalde redenen. Bijvoorbeeld wanneer een werknemer wordt verdacht van misplaatst handelen. 

 

Waarom een privé detective inschakelen?

Een privé detective heeft een aantal voordelen ten opzichte van de politie als het gaat om een inzet voor jou persoonlijk. Het is niet zo dat een privé detective buiten de regels en wetten om kan werken, waar de politie dat niet kan. Wel is het vaak zo dat een privé detective Gent zich over het algemeen op één zaak tegelijkertijd richt. Bij de politie wordt er misschien in teams gewerkt, maar er zijn altijd meerdere lopende zaken. Bovendien moet de politie ook meer doen dan alleen maar onderzoekswerk. Dat geldt voor een privé detective Gent niet. 

 

Als je als bedrijf een privé detective inschakelt, heb je een onafhankelijke partij in de arm genomen. Je kunt binnen je bedrijf onderzoek laten doen, maar daar zijn werknemers ook van bewust. Een bedrijf schakelt een privé detective Gent ook niet in om de werktevredenheid bijvoorbeeld in kaart te brengen. Er is in de meeste gevallen iets aan de hand of er wordt getwijfeld aan hoe iemand te werk gaat, waardoor een werkgever de behoefte voelt om hem of haar nader te laten bekijken. 

 

Wat doet een privé detective?

Een privé detective onderzoekt dus. Vaak hoort hier ook het volgen van iemand bij. Een privé detective doet het werk alleen. De privé detective Gent doet waarvoor je hem of haar hebt aangenomen natuurlijk. Je hebt een vraag, probleem of twijfels en de privé detective lost dit voor je op of probeert dit in ieder geval. Een privé detective is wat dat betreft een zelfstandige. Iemand die jij in dient neemt. Of je dat nu vanuit persoonlijk oogpunt doet of vanuit je functie als werkgever in het kader van je bedrijf. 

 

Wettelijk erkend

Een privé detective Gent kan niet zomaar iedereen zijn. Je mag jezelf niet zomaar privé detective noemen. Er zijn dan ook wettelijk erkende privé detectives. Een privé detective moet een opleiding gevolg hebben. Deze opleiding duurt twee jaar en moet door de overheidsdienst Binnenlandse Zaken erkend worden. Daarna moet een privé detective in spé met zijn of haar diploma ook nog een aanvraag indienen bij de federale overheidsdienst Binnenlandse Zaken. Als dit wordt erkend, krijgt de privé detective Gent een identificatiekaart. 

Kijk voor meer info eens op Kevdetectives.be

https://kevdetectives.be/prive-detective/gent/