Alpi Blog
Image default
Dienstverlening

Luchtdichtheid meten met een blowerdoortest

Zoekt u nog een geschikt bedrijf om een luchtdichtheidstest in uw woning te laten uitvoeren? Dan zit u goed bij Thermodetect in Beervelde. Als erkend tester kunnen ze in elk gebouw de luchtdichtheid meten en berekenen. De specialisten werken in appartementsgebouwen, nieuwbouw, bewoonde woningen en grote bedrijfsgebouwen. Geen enkel pand heeft nog geheimen voor dit ervaren bedrijf. Zo’n professionele blowerdoortest verloop in verschillende stappen. Ook de voorbereidingen op die test neemt het bedrijf volledig voor haar rekening. Na de voorbereiding plaatsen ze de installatie en is het gebouw klaar om getest te worden.

Het verloop van een luchtdichtheidstest

Tijdens de voorbereiding komt een tester van Thermodetect bij u langs om onder andere alle buitendeuren en -ramen te sluiten, ventilaties uit te schakelen en binnendeuren open te zetten. Nadien stellen ze de installatie op door een zeil te spannen in een deuropening. Het kaderwerk is gemakkelijk aan te passen aan elke grootte. In het zeil wordt een ventilator gehangen om de luchtdichtheid te kunnen meten, aangezien de woning zo onder druk komt te staan. Voor grotere gebouwen zijn meerdere ventilators voorhanden. Het volume van de lucht die wordt verplaatst kan op deze manier gemeten worden. Nadien maakt het bedrijf een uitgebreid rapport voor u op met alle informatie van het gebouw, een aantal foto’s en de zorgvuldig berekende resultaten van de luchtdichtheidstest.

Laat een luchtdichtheidstest aan een professional over

Wilt u een luchtdichtheidstest laten uitvoeren? Vraag dan de hulp en het professionele advies van een specialist in het vak. Op die manier is de test in een mum van tijd achter de rug en kunt u zo snel mogelijk aan de slag met de resultaten. Voor een professional is de luchtdichtheid in een gebouw meten zeer gemakkelijk gebeurd. Bovendien bent u zeker van de berekening en geniet u van de vriendelijke klantenservice van thermodetect. Laat u goed adviseren over hoe u uw woning luchtdicht kunt maken en spaar zo kostbare energie uit.