Alpi Blog
Image default
Dienstverlening

Hoe werkt een agressie noodknop

Als je je op werk vaak onveilig voelt dan is het misschien tijd om een agressie noodknop aan te schaffen, zo ben je nooit meer alleen en kan je gemakkelijk en snel je collega’s of de politie inlichten. Voor velen zorgt deze noodknop daardoor voor meer veiligheid op de werkvloer en wordt deze noodknop in veel sectoren gebruikt om werknemers een veiliger gevoel te geven. Voor elke sector is er ook een noodknop die past bij de gevaarlijke situaties die elke sector bezit.

Op de mobiele telefoon agressie alarmering downloaden

Als je geïnteresseerd bent in agressie alarmering dan is er een handige app die je op je mobiele telefoon kan downloaden. Let op dat dit geen gratis app is! Hierdoor wordt er vaker gekozen voor de agressie noodknop die je bij je draagt. Met de app kan er net als met de draagbare noodknop discreet om assistentie gevraagd worden wanneer er een gevaarlijke situatie is ontstaan. 

De app is echter wel goedkoper dan de draagbare noodknop, omdat deze gebruik maakt van de ingebouwde functies van de mobiele telefoon zelf. De drukknoppen hebben echter een ingebouwd GPS systeem dat de positie van de noodknop bepaald. 

Naast een locatiebepaling functie heeft de draaiknop ook een luisterfunctie, waar de app juist een luister en spreek functie heeft. Voor dertig seconde zal een centralist naar de situatie luisteren die zich afspeelt waar de noodknop is. Tijdens deze dertig seconde wordt ook de locatie van de knop bepaald. De centralist overweegt wat hij of zij hoort en weegt de situatie af. Op basis daarvan zal de centralist hulp inschakelen of een vals alarm doorgeven. Wanneer er hulp wordt ingeschakeld kan dit door verschillende personen gedaan worden. De drager van de noodknop kan er voor kiezen een specifiek persoon als hulp schietende kiezen, maar in andere gevallen kan ook gelijk de politie ingeschakeld worden. Hoe dan ook wordt de locatie van de draag knop doorgegeven aan de hulp schietende. Dit zorgt ervoor dat de reactietijd op een melding zo kort mogelijk wordt. De drager van de noodknop hoeft echter niks anders te doen dan de knop in te drukken! Vrij eenvoudig dus.

Als blijkt dat de situatie om politie assistentie vraagt dan zal de noodknop de luisterfunctie niet na dertig seconde uitschakelen. In plaats daarvan zal een centralist van de politie het luisteren overnemen en de agenten up to date houden van de vorderingen van de situatie.

De noodknop zorgt dus voor veel veiligheidsgevoel voor vele beroepen, waaronder zorgprofessionals, bouwers en advocaten. De knop kan gemakkelijk gedragen worden met een lus aan de hals of de pols. Natuurlijk kan ook de applicatie op de mobiel gemakkelijk gedownload worden in de App store of de Play store.

Is agressie alarmering op locatie anders?

Agressie alarmering op locatie werkt anders dan wanneer er een noodknop buiten de werkvloer wordt gedragen. Omdat de locatie specifiek is is de locatiebepaling van een noodknop op locatie ook specifieker. Vaak is er ook geen luisterfunctie aanwezig bij zo een knop, maar een spraakfunctie. De reactietijd van de hulp schietende is namelijk veel en veel korter op de werkvloer en het is handiger om te weten wat er aan de hand is!