Alpi Blog
Image default
Dienstverlening

Drones; voor meer dan alleen recreatief gebruik

De nieuwigheid is al lang van drones af. Door steeds frequenter gebruik van recreanten, is de wet- en regelgeving inmiddels al aangescherpt, want drones kunnen ook gevaarlijke situaties opleveren. Denk aan het gebruik van een drone in de buurt van elektriciteitskabels of bij gebieden waar vliegtuigen landen en opstijgen. Drones kun je echter ook voor bedrijfsmatige doeleinden inzetten. Zeker wanneer je in een gebied zit waar het overzicht dat een drone creëert veel extra informatie oplevert, kan een drone inspectie toegevoegde waarde bieden.

Drone professioneel inzetten

De expert weet hoe hij met drones moet omgaan. Waar je de beginneling nogal eens ziet stuntelen, weet de ervaren drone bestuurder vanaf het begin van de klus wat er verwacht wordt. Hierdoor werk je zonder risico’s, met uitstekende apparatuur en ervaren professionals. Met een drone kun je veel sneller en makkelijker handelen. Je kunt zelfs op afstand met een drone metingen doen, die uitgerust is met detectiemateriaal, waardoor je bijvoorbeeld gassen kunt meten. Zo is de menselijke inzet tijdens inspecties en detecties dus niet meer nodig.

Drones bij noodgevallen

Je kunt je voorstellen dat een drone bij een noodsituatie veel meer kan doen dan een mens. Je laat de drone de lucht in gaan en je kunt live meekijken wat de drone vanuit de lucht observeert. Als er brand is uitgebroken, kun je de omvang van de brand zien, welke risico’s er in de omgeving zijn die de brand kunnen doen escaleren of waar de brandweer als eerste moet gaan blussen. Ook als er gewonden zijn, kan een reddingsoperatie met dronebeelden veel sneller en doeltreffender verlopen. Hierdoor red je niet alleen levens, maar je beperkt ook de effecten op het milieu en de schade aan het terrein of het pand. Een drone kan zoveel meer betekenen, dan je zo op het eerste gezicht had verwacht. De mogelijkheden zijn bijzonder.

Gerelateerde artikelen

Online jouw verhuizing boeken doe je bij GoedkoopVerhuizen

Snel en goedkoop verhuizen met behulp van een verhuislift

Wat is een online marketing strategie?