Alpi Blog
Image default
Dienstverlening

Dit bedrijf in archiefbeheer voert historisch onderzoek uit

Wilt u graag meer te weten komen over de geschiedenis van uw woning of familie of wilt u als overheidsinstantie een tentoonstelling organiseren? Dan kunt u historisch onderzoek laten uitvoeren door Dépot d’histoires. Dit bedrijf in de omgeving van Maasmechelen is de specialist in archiefbeheer, maar ze duiken ook met veel plezier in archieven om verhalen boven te halen. Dit bedrijf helpt u maar al te graag bij het zoeken naar informatie over uw woning, familie, bedrijf of vereniging om er daarna iets mee uit te werken. Denk bijvoorbeeld aan een tentoonstelling of een artikel in het maandblad.

Wat voor historisch onderzoek voeren ze uit?

U vraagt zich misschien af wat deze specialist in archiefbeheer voor u kan betekenen op het vlak van historisch onderzoek. Wel, deze firma helpt u bij het opstellen van bronnen en het maken van een literatuuroverzicht. Dit kunnen ze doen binnen een bepaald thema. Verder kunnen ze bouwhistorisch of bureau-onderzoek uitvoeren voor archeologen en architecten. Wilt u te weten komen hoe uw stamboom eruit ziet of van waar uw voorouders komen? Ook daar kan dit bedrijf u mee helpen, dankzij hun genealogisch onderzoek. Tot slot helpen ze u ook met het echt uitbouwen van een project, rond de geschiedenis van uw bedrijf of vereniging. Hierbij gaan ze meedenken hoe ze deze resultaten kunnen omzetten. Dan kan gaan van een tentoonstelling, tot een boek of van een documentaire tot een website. Als u zich zelf meer wilt verdiepen in onderzoek, zodat u dit in de toekomst zelf kunt uitvoeren? Dan kunt u bij deze firma in archiefbeheer ook nog een cursus volgen.

Vraag uw onderzoek aan

Als u graag hulp wilt bij historisch onderzoek van uw familie, bedrijf, vereniging, …, aarzel dan niet om contact op te nemen met Dépot d’histoires. Ze helpen u naast uw archiefbeheer ook nog met het verzamelen van geschiedenis voor leuke doeleinden. Neem daarom vrijblijvend contact met hen op voor meer uitleg. Dat kunt u doen door hun contactformulier in te vullen.

https://www.depotdhistoires.be/